Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs: Uzlidojumi Alepo turpināsies, kamēr vien tur atradīsies kaujinieki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Shcherbak / TASS

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs piektdien paziņojis, ka Maskavas atbalstītais Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms turpinās bombardēt Alepo, kamēr vien tajā atradīsies kaujinieki.

«Pēc humānās pauzes (uzbrukumi) ir atsākušies un turpināsies, kamēr vien Alepo būs bandīti,» žurnālistiem Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sanāksmes laikā paziņoja Lavrovs.

Ceturtdien ārlietu ministru sanāksmē Hamburgā Lavrovs žurnālistiem paziņoja, ka Sīrijas armija ir apturējusi karadarbību Alepo austrumos, lai būtu iespējams evakuēt civilos iedzīvotājus.

Piektdien Alepo bombardēšana atsākusies.

«Es neteicu, ka militārās operācijas ir pilnībā pārtrauktas, es sacīju, ka tās ir apturētas uz zināmu laiku, lai atļautu civiliedzīvotājiem, kas to vēlas, doties prom,» EDSO sanāksmes laikā sacīja Lavrovs, piebilstot, ka visi to saprot, tostarp Vašingtona.

Lavrovs pauda cerību, ka visas puses drīz varētu panākt vienošanos par pamieru Alepo.

ASV un Krievijai svētdien Ženēvā paredzēta ekspertu līmeņa tikšanās par situāciju Alepo.

Lavrovs pārmeta ASV dīvainu uzvedību, atsakoties no pašu ierosinātā priekšlikuma par kaujinieku evakuēšanu no Alepo.

«Ja amerikāņu eksperti atkal nemainīs savas domas, kā izdarīja pirms pāris dienām (..), tad ir labas izredzes panākt vienošanos par galīgo atrisinājumu situācijai Alepo,» paziņoja Lavrovs.

Viņš sacīja, ka ierosinājums, kas pašreiz tiek apspriests, paredz, ka Alepo varētu atstāt gan civilie iedzīvotāji, gan kaujinieki, kas nolikuši ieročus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu