Sīrijas režīms sāk uzbrukumu Damaskas ūdensapgādes atjaunošanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas režīma spēki un tā sabiedrotā Libānas šiītu grupējuma «Hezbollah» kaujinieki otrdien sāka plašu uzbrukumu nemiernieku ieņemtiem rajoniem uz ziemeļrietumiem no Damaskas, kuros atrodas Damaskas ūdensapgādes avots, paziņoja Londonā bāzētais Sīrijas cilvēktiesību aktīvistu grupējums «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Pastiprinātais uzbrukums sākās no rīta, bet pieauga spēkā vēlā vakarā, smagās artilērijas un gaisa apšaudes aizsegā,» vēstīja SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans.

Viņš piebilda, ka kaujas notiek ap Ainalfidžahas avotu, kas tiek izmantots Damaskas ūdensapgādei.

Aktīvisti Baradas upes ielejas rajonā paziņoja, ka Sīrijas režīms «uzbrūk Baradas upes ielejas ciemiem ar savām kara lidmašīnām un smago artilēriju».

Šajā rajonā pēdējo nedēļu situācija bija relatīvi mierīga, kamēr notika sarunas par šā avota un tuvumā esošo ūdens sūknēšanas staciju, kas atrodas nemiernieku kontrolē, remontu vai nodošanu.

Damaskas ūdensapgāde ir pārtraukta kopš 22.decembra. Galvaspilsēta iztiek ar ūdens rezervēm, kas tomēr sarūk, un abas puses vaino viena otru ūdensapgādes pārtraukšanā.

Uzbrukums ir sākts pamiera laikā, kas tika panākts ar Krievijas un Turcijas starpniecību un stājās spēkā 30.decembrī. Valsts mēroga pamiera mērķis ir izbeigt Sīrijas bruņoto konfliktu, kas ilgst gandrīz sešus gadus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu