Stambulā sarīkoti uzbrukumi policijai un valdošās partijas birojiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OSMAN ORSAL / REUTERS

Uzbrucējs Stambulā sestdien atklāja uguni pret policijas automašīnu dažas stundas pēc tam, kad divi citi uzbrukumi tika vērsti pret policiju un Turcijas valdošās partijas birojiem, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Uzbrukumu sērija, par kuru amatpersonas vaino ultrakreisi noskaņotos spēkus, notiek laikā, kad Turcija cenšas atgūties no iepriekš nepieredzēti plašiem uzbrukumiem un spridzināšanām.

Šāvējs Stambulā uguni uz policijas automašīnu atklāja Eseniurtas rajonā, vēstīja Turcijas privātā ziņu aģentūra «Dogan». Policisti atklāja pretuguni, bet uzbrucējs nometa rokas granātu un aizskrēja. Netiek ziņots, ka uzbrukumā kāds būtu ievainots.

Uzbrukums notika tajā pašā rajonā, kurā tika aizturēts uzbrucējs aizdomās par Jaungada apšaudes elitārā Stambulas naktsklubā sarīkošanu.

Sestdienas apšaude notika nepilnas 12 stundas pēc tam, kad divi petaržu uzbrukumi tika vērsti pret Stambulas policijas galvenās mītnes un valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) birojiem pilsētā. Nevienā no trim uzbrukumiem cilvēki necieta, norādīts vietējos plašsaziņas līdzekļos.

Vienā no AKP birojiem nesprāgusi petarde ir iesprūdusi ierāmētā Turcijas valsts himnas teksta izdrukā.

Neviens par uzbrukumiem atbildību nav uzņēmies, bet varasiestādes vaino aizliegto ultrakreiso grupējumu «Revolucionārā tautas atbrīvošanas partija-fronte» (DHKP-C).

DHKP-C, kas vēlas marksistisku revolūciju Turcijā un ir krasi noskaņots pret Rietumiem, pēdējo gadu laikā periodiski ir rīkojuši uzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu