«Islāma valsts» Mosulā piespiež bērnus un invalīdus rīkot teroraktus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» Irākas pilsētā Mosulā piespiež bērnus un invalīdus iekāpt ar sprāgstvielām pildītās automašīnās un ar tām taranēt Irākas drošības spēkus, paziņoja ģenerālis no ASV vadītās koalīcijas cīņai pret šo grupējumu.

Šī barbariskā taktika apvienojumā ar citiem aizvien izmisīgākiem pasākumiem kaujaslaukā ir pazīme tam, ka «Islāma valsts» apzinās savas sakāves neizbēgamību, sacīja koalīcijas amatpersonas.

Džihādisti ir izmantojuši sprāgstošas kravasmašīnas, kas militārās aprindās tiek dēvētas par VBIED (automašīnu vestiem improvizētiem spridzekļiem), daudzās kaujās Mosulas ofensīvas laikā un citur Irākā.

ASV Gaisa spēku brigādes ģenerālis Mets Ailers šonedēļ reportieriem Bagdādē paziņoja, ka «Islāma valsts» ir pieņēmusi jaunas piespiedu metodes spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu rīkošanā, jo džihādistiem sāk pietrūkt brīvprātīgu šoferu šādiem teroraktiem.

Koalīcija ir redzējusi, kā cilvēki tiek iesēdināti šajās mašīnās un pieķēdēti tajās, turklāt to vadīšanai tiek izraudzīti pat bērni un invalīdi, kuri nespēj paiet.

Koalīcijas pārstāvji arī bieži redzējuši, kā mašīnas ar sprāgstvielām izbrauc veikt teroraktu, bet šoferi novirzās no kursa un mēģina paslēpties starp ēkām.

Koalīcijas spēki pirmoreiz ieraudzījuši šoferu pieķēdēšanu kravasmašīnās, kad Irākas drošības spēki tuvojās Tigras upei, atbrīvojot Mosulas austrumu rajonus, sacīja ģenerālis.

Operācija Irākas otrās lielākās pilsētas Mosulas atkarošanai no «Islāma valsts» sākās oktobrī. Pēc pilsētas austrumu rajonu atbrīvošanas Irākas spēki svētdien sāka operāciju džihādistu padzīšanai no Tigras rietumkrasta Mosulā.

Irākas spēki ceturtdien atbrīvoja Mosulas lidostu, padzenot no turienes «Islāma valsts» kaujiniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu