Heidelbergā ar nazi bruņots vīrietis uzbraucis vairākiem gājējiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas pilsētā Heidelbergā kāds vieglās automašīnas vadītājs šodien pēcpusdienā uzbraucis vairākiem gājējiem, bet pēc tam, turot rokās nazi, mēģinājis bēgt. Incidentā cietuši trīs gājēji un viens no viņiem smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Savukārt uzbrucēju policisti aizturējuši, izmantojot šaujamieročus. Notikušā iemesli pagaidām ir neskaidri.

Patlaban ir zināms, ka saistībā ar šo incidentu slimnīcā nogādāti kopumā četri cilvēki. Taču divu cietušo traumas ir salīdzinoši vieglas.

Uzbrucēja rīcības motīvi nav zināmi.

Vietējie mediji ziņo, ka vīrietis ar vieglo automašīnu braucis virsū cilvēkiem ap plkst.16.00 [plkst.17.00 pēc Latvijas laika] pie kāda iepirkšanās centra beķerejas Bismarka laukumā. Pēc tam jau ar kājām bēgošo automašīnas vadītāju policisti aizturējuši pie kādas autobusu pieturas apmēram 300 metru attālumā no notikuma vietas. Tā kā vīrietis turpinājis turēt rokās nazi un nav pakļāvies prasībai to nomest, kārtības sargi atklājuši uguni. Uzbrucējs smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Policija apgalvo, ka tās rīcībā nav informācijas, kas ļautu uzskatīt, ka notikušais ir terora akts. Pēc neoficiālām ziņām, vīrietim bijušas psihiska rakstura problēmas. Uzbrukumā izmantota nomāta automašīna, kurai reģistrācijas numuri izsniegti Hamburgā. Aculiecinieki apgalvo, ka tās vadītājs apzināti braucis pa gājēju zonu.

Vēl ap plkst.18:45 virs notikuma vietas riņķoja policijas helikopters, kas ar starmešiem izgaismoja zemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu