Malaizija apstiprinājusi Kima Čennama identitāti, izmantojot viņa bērna DNS

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Malaizija izmantojusi Kualalumpurā nogalinātā Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama bērna DNS paraugu, lai apstiprinātu nelaiķa identitāti, trešdien paziņoja Malaizijas vicepremjers Ahmads Zahids Hamidi.

Izmeklētāji «apstiprināja līķa identitāti kā Kima Čennama mirstīgās atliekas, balstoties paraugā, kas bija iegūts no viņa bērna», sacīja vicepremjers.

Atbilstoši Dienvidkorejas mediju ziņām Kims Čennams bijis precējies divas reizes, turklāt viņam bijusi arī viena pastāvīga mīļākā. Diktatora pusbrālim bijuši seši bērni.

Malaizijas policija piektdien oficiāli identificēja Kimu Čennamu kā upuri 13.februārī notikušajā uzbrukumā ar letālo nervu toksīnu.

Kima Čennama slepkavība notika 13.februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Dienvidkoreja par notikušo ir vainojusi Ziemeļkoreju, bet Malaizija ir vēlējusies nopratināt vairākus Ziemeļkorejas pilsoņus.

Skandāla rezultātā Malaizija izraidījusi Ziemeļkorejas vēstnieku, bet pirms tam jau bija atsaukusi savu vēstnieku no Phenjanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu