Mančestras iedzīvotāji atver savas namdurvis sprādzienā cietušajiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mančestras iedzīvotāji sociālajos tīklos uzbrukumā cietušajiem piedāvā savas mājas un automašīnas, lai nogādātu viņus tur, kur nepieciešams. Ikvienam, kurš iestrēdzis pilsētā, ir iespēja pārnakšņot vai vienkārši padzert siltu tēju, raksta vietējais ziņu portāls «Manchester Evening News».

Savukārt viesnīcas bez maksas piedāvā naktsmājas. Pilsētas centrā esošie pakalpojumu sniedzēji strādāja visu nakti, lai palīdzētu ikvienam, kam tas nepieciešams.

Taksometri piedāvāja bezmaksas braucienus, bet bāri – bezmaksas karstos dzērienus un patvērumu.

Sociālajā tīklā «Twitter» izveidota mirkļbirka #RoomforManchester, ar kuras palīdzību cilvēki piedāvā palīdzību uzbrukumā cietušajiem.

Jau ziņojām, ka pirmdienas vakarā plkst.22.35 (otrdien plkst.0.35 pēc Latvijas laika) pēc amerikāņu tīņu popdziedātājas Arianas Grandes koncerta Mančestras arēnā nogranda sprādziens, nogalinot 22 cilvēkus un ievainojot 59.

Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja notikušo nodēvēja par «šausmīgu teroristu uzbrukumu» un paziņojusi, ka aptur viņas vadītās Konservatīvās partijas priekšvēlēšanu kampaņu pirms 8. jūnijā paredzētajām parlamenta vēlēšanām.

Policija pēcāk nāca klajā ar paziņojumu, ka pirmdienas uzbrukumu Mančestras arēnai sarīkoja vientuļnieks-pašnāvnieks. Mančestras policijas galvenais konstebls Īens Hopkinss apstiprināja, ka uzbrucējs, kurš pats gāja bojā, izmantojis improvizētu spridzekli, kuru detonējis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu