Nigēriešu studentus Kauņā tur aizdomās par nelikumīgām finanšu operācijām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienests (FNTT) sācis pirmstiesas izmeklēšanu pret vienā no Kauņas universitātēm studējošiem Nigērijas pilsoņiem, kas tiek turēti aizdomās, ka izņēmuši viņiem sūtītos naudas pārvedumus ar viltotiem Āfrikas valstu personas dokumentiem.

FNTT norāda, ka noteicis vairākus šādus nigēriešu studentus, kuriem Lietuvā izdotas pagaidu uzturēšanās atļaujas. Daļa no viņiem jau beiguši studijas un devušies projām no Lietuvas, bet viens vēl studē Kauņā un viņam ir derīga uzturēšanās atļauja.

Viens no viņiem tiek turēts aizdomās, ka, iespējams, izmantojis septiņus personas dokumentus ar vienu un to pašu fotogrāfiju, bet dažādiem Ganas un Nigērijas pilsoņu vārdiem.

FNTT Kauņas iecirkņa pārvaldes izmeklētāji veikuši kratīšanas Kauņā un Klaipēdā, kuru laikā atrasti dokumenti par naudas saņemšanu un izsūtīšanu.

Vienlaikus šī pirmstiesas izmeklēšana papildināta ar Kauņas apriņķa galvenā policijas komisariāta veiktas izmeklēšanas datiem par četrām viltotām uzturēšanās atļaujām, kurās, domājams, arī izmantota viena un tā paša Nigērijas pilsoņa fotogrāfija, vienīgi ierakstīti citi vārdi un uzvārdi.

Pēdējā gada laikā FNTT analizējis aizdomīgas Lietuvā veiktas Āfrikas valstu pilsoņu finanšu operācijas un naudas plūsmas, un minēto FNTT Kauņas iecirkņa pārvaldes izmeklēšanu var uzskatīt par šīs analīzes rezultātu. Domājams, ka šādus naudas pārskaitītājus algo personas, kas vēlas slēpt noziedzīgu naudas izcelsmi.

FNTT analizēja finanšu operācijas, ko veikuši Ganas, Gambijas un Nigērijas pilsoņi, izmantojot maksājumu pakalpojumu kompānijas. 2016.gada laikā saņemti aptuveni 50 ziņojumi par iespējamiem naudas atmazgāšanas gadījumiem, kas saistīti ar personām no minētajām trim valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu