Miris Lietuvas Seima deputāts Roks Žilinsks

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Julius Kalinskas / 15min.lt

Viļņas universitātes Santaras klīnikā pēc smagas slimības 44 gadu vecumā miris Seima Tēvzemes savienības-Lietuvas kristīgo demokrātu frakcijas deputāts Roks Žilinsks, apliecinājis šīs partijas vadītājs Gabrieļus Landsberģis.

Slimnīcā Žilinsks nonāca aprīlī ar smagu plaušu karsoni un vēlāk viņam tika izraisīta mākslīgā koma.

Žilinsks dzimis 1972.gadā Viļņā, studējis žurnālistiku Viļņas universitātē un vēlāk Indijas masu saziņas institūtā Deli, mācījies Eiropas Žurnālistikas centrā, strādājis Lietuvas nacionālajā raidsabiedrībā LRT un telekanāla LNK ziņu dienestā.

Seimā pirmoreiz ievēlēts 2008.gadā no Arūna Valinska vadītās Tautas atdzimšanas partijas saraksta, bet «tēvzemiešu» frakcijai pievienojies 2011.gadā. Vēlreiz ievēlēts parlamentā arī 2012.un 2016.gada vēlēšanās.

Dziļu līdzjūtību saistībā ar deputāta nāvi izteikuši augstākie Lietuvas valsts vadītāji - prezidente Daļa Grībauskaite, Seima spīkers Viktors Pranckietis un premjerministrs Sauļus Skvernelis.

Kā norādījusi prezidente, Žilinsks bija «jaunās politiķu paaudzes profesionālis, kas izcēlās ar labu gribu, toleranci un cieņu pret dažādu uzskatu cilvēkiem un oponentiem».

Bijušie kolēģi - gan politiķi, gan žurnālisti - viņu raksturo kā draudzīgu, izpalīdzīgu un ļoti apdāvinātu darbabiedru.

Žilinska deputāta mandātu saņems politologs, bijušais portāla «Bernardinai.lt» redaktors Andrjus Navicks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu