Obama un Trudo dodas uz «randiņu» un diskutē par jauno līderu paaudzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama un Kanādas premjerministrs Džastins Trudo tikušies neformālās pusdienās Monreālā, lai pārrunātu jaunatnes iesaisti sabiedriski politiskās aktivitātēs.

Trudo, kurš reiz tika nodēvēts par Obamas «brāli», savā «Twitter» kontā rakstīja, ka abi diskutējuši par to, kā mudināt jauniešus «rīkoties savās kopienās», tādējādi veicinot jaunu līderu paaudzes veidošanos.

Obama bija ieradies Monreālā, lai uzstātos ar runu Monreālas Tirdzniecības palātas rīkotā pasākumā. Pasākums bija izpārdots, savukārt internetā bija iespējams iegādāties biļetes pat par vairākiem simtiem dolāru, ziņo BBC.

Savā uzrunā Obama komentēja Parīzes klimata līgumu un pauda savu vilšanos, ka ASV no tā izstāsies.

«Parīzē mēs sanācām kopā, lai ar vēstures ambiciozākās vienošanās palīdzību cīnītos pret klimata pārmaiņām,» viņš sacīja. «Tā ir vienošanās, kas pat ar ASV pagaidu prombūtni aizvien sniegs mūsu bērniem iespēju.»

Pēc uzstāšanās Obama devās uz tikšanos ar Trudo viņa iemīļotākajā restorānā.

Restorāna īpašnieks Deivids Makmilans medijiem atklāja, ka abi bijuši «jautrā noskaņojumā». Abu kungu maltīte sastāvējusi no austerēm, garnelēm, ātes, steika, spageti ar omāru un zemeņu smilšu kūkas. Tiesa, kamēr abi nepiespiestā gaisotnē nodevušies sarunām un ēdienām, ārpusē bija aptuveni 200 sargu un pilna iela ar skatītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu