Izraēla pie svētvietām Jeruzalemē pārtrauks izmantot metāla detektorus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēla otrdien nolēmusi pārtraukt pie svētvietām Jeruzalemē izmantot metāla detektorus, kas tika uzstādīti pēc tam, kad palestīniešu sarīkotā teroraktā tika nogalināti divi Izraēlas policisti.

Izraēlas drošības kabinets «pieņēmis visu drošības iestāžu rekomendācijas nomainīt pārbaudes ar metāla detektoriem uz drošības pārbaudēm, kas balstītas modernās tehnoloģijās un citos līdzekļos», otrdienas rītā paziņoja Izraēlas premjerministra Benjamina Netanjahu birojs.

Paziņojumā gan nav atklāts, kad metāla detektori tiks noņemti. Izraēlas mediji iepriekš vēstīja, ka alternatīva tiem būs augstas izšķirtspējas videokameras, kas spēj atklāt paslēptus objektus.

Izraēla ieviesa drošības pasākumus, arī pārbaudes ar metāla detektoriem pie Jeruzalemes Tempļa kalna ieejas, pēc palestīniešu uzbrukuma, kurā 14.jūlijā tika nogalināti divi Izraēlas policisti.

Foto: AP/Scanpix

Palestīnieši apgalvo, ka Izraēla ar šiem pasākumiem palielina savu kontroli pār šo svētvietu.

Šie pasākumi izraisīja palestīniešu sadursmes ar Izraēlas drošības spēkiem, kurās pieci palestīnieši gāja bojā, bet vairāki simti tika ievainoti. Savukārt 19 gadus vecs palestīnietis noslepkavoja trīs izraēliešus ebreju apmetnē Jordānas rietumkrastā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu