Šulcs plāno palikt SPD vadītāja amatā pat zaudējot vēlēšanās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas sociāldemokrātu (SPD) kanclera amata kandidāts Martins Šulcs plāno palikt partijas vadībā, pat ja viņam septembrī paredzētajās vēlēšanās neizdosies uzvarēt Angelu Merkeli.

«Es nākamajā partijas kongresā, protams, atkal kandidēšu uz pārvēlēšanu,» otrdien mediju grupas «Redaktionsnetzwerk Deutschland» organizētā forumā pavēstīja Šulcs. «SPD var izmantot garāku sava priekšsēdētāja termiņu.»

Viņš arī norādīja, ka ieņems savu vietu parlamenta apakšpalātā, lai arī kādi būtu 24.septembrī paredzēto vēlēšanu rezultāti.

SPD, kas patlaban no Merkeles valdošajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU) atpaliek par 14 līdz 18 procentpunktiem, augustā un septembrī Šulcu sūtīs 20 000 kilometru garā braucienā pa 60 Vācijas pilsētām.

SPD gada sākumā aptaujās pakāpās par desmit procentpunktiem, kad nepopulāro Zigmāru Gabriēlu partijas līdera amatā bija nomainīja Šulcs, taču eiforija drīz noplaka.

24.septembra Bundestāga vēlēšanās Merkele kandidē jau uz ceturto kanclera amata termiņu. Pēc visa spriežot, jaunajā Bundestāgā pirmo reizi izdosies iekļūt arī labējā spārna pretimigrācijas partijai «Alternatīva Vācijai» (AfD).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu