ASV samazina un atliek palīdzību Ēģiptei cilvēktiesību situācijas dēļ

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija otrdien samazināja militāro un ekonomisko palīdzību Ēģiptei par gandrīz 100 miljoniem ASV dolāru, kā arī atlika militārā finansējuma piešķiršanu teju 200 miljonu dolāru apmērā, līdz Ēģipte uzlabos cilvēktiesību situāciju un mīkstinās ierobežojumus nevalstiskām organizācijām, sacīja ASV amatpersonas.

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons ir nolēmis novirzīt citām valstīm militāro palīdzību 65,7 miljonu dolāru apmērā un ekonomisko palīdzību 30 miljonu dolāru apmērā, kuras piešķiršana Ēģiptei bija apturēta kopš 2014.finanšu gada. ASV amatpersonas sniedza šo informāciju, vēloties saglabāt anonimitāti, jo ASV Kongresam nav oficiāli paziņots par šo lēmumu.

Rekss Tilersons arī parakstījis dokumentu, kurā teikts, ka 195 miljonu dolāru militārā palīdzība palīdzība Ēģiptei ir ASV interesēs, bet viņš nolēmis atlikt tās piešķiršanu. Ar šo dokumentu Ēģiptei tiek dots papildu laiks, lai izpildītu prasības cilvēktiesību jomā.

Amatpersonas uzsvēra, ka ASV turpina uzskatīt Ēģipti par svarīgu stratēģisku partneri, bet ir nopietni nobažījušās par progresa trūkumu cilvēktiesību jomā.

Ēģiptē ir pieņemts jauns nevalstisko organizāciju likums, kas ir kritizēts kā pārmērīgs un tāds, ko varas iestādes izmanto represiju veikšanai pret opozīciju. 195 miljoni dolāru tiks paturēti rezervē, līdz Ēģipte panāks progresu šajā jomā, sacīja amatpersonas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu