Kā trillerī: tvitera ziņas sievietei palīdz izglābties no «Irmas» plūdiem

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Viesuļvētras «Irma» izraisītajos plūdos iesprostota sieviete, kura, ūdens līmenim ceļoties, nevarēja izkļūt no sava dzīvokļa, izglābās teju neticamā veidā - tvītojot un sarakstoties ar draudzeni, kura atradās tūkstošiem kilometru attālumā.

Kristīna Barneski pirmdien ap pulksten trijiem naktī sāka krist panikā, kad ūdens viņas dzīvoklī Deintonbīčā, Floridā, jau sniedzās līdz ceļiem. Viņai vajadzēja iespējami ātrāk izkļūt no dzīvokļa, jo ūdens līmenis turpināja celties, taču durvis bija iesprūdušas. Ja viņa izsistu pirmā stāva dzīvokļa logu, plūdu ūdeņi pāri viņas galvai iegāztos iekšā dzīvoklī.

Barneski izmisumā nosūtīja īsziņu draudzenei Hannai Braunai. «Mans dzīvoklis applūda. Ir ļoti slikti,» viņa rakstīja.

Šī īsziņa iesāka sarunu starp iesprostoto sievieti, viņas Kalifornijā dzīvojošo draudzeni un glābšanas dienestiem.

Brauna kādreiz dzīvoja Floridā un bija piedzīvojusi daudzas viesuļvētras, kuru šajā reģionā nav retums. Sākumā Brauna mēģināja draudzeni pārliecināt, ka vētra pavisam drīz norims.

«Jā, bet tad es jau būšu noslīkusi,» atbildēja izmisusī Barneski.

Situācija izskatījās bezcerīga. Uz draudzenes ierosinājumu doties pie augšstāva kaimiņiem viņa atbildēja, ka nevarot atvērt durvis. Nevarēja arī nosūtīt palīgā paziņas, jo «Irmas» plosīšanās laikā pārvietošanās bija riskanta.

«Lūdzu, palīdziet,» Brauna vērsās pēc palīdzības tviterī.

Barneski tikmēr piezvanīja uz 911, taču tuvējais policijas iecirknis bija ļoti noslogots, tāpat kā visos pārējos vētras skartajos reģionos. «Viņi man varēs atbraukt pakaļ tikai no rīta,» rakstīja sieviete.

Brauna glābšanas dienestiem tviterī nosūtīja nelaimē nonākušās draudzenes adresi. «Viņa nevar tikt laukā,» rakstīja draudzene.

Tikmēr Barneski dzīvoklis turpināja pildīties ar ūdeni.

«Tev jāpakāpjas uz mēbelēm, ja to vēl neesi izdarījusi,» īsziņā rakstīja Brauna.

«Zinu. Esmu uz gultas. Uzrāpšos uz letes, ja vajadzēs,» atbildēja Barneski. Draudzene ieteica viņai sameklēt baltu kreklu vai dvieli, ar ko pievērst glābēju uzmanību, kad tie ieradīsies.

Pagāja divas garas, baiļu pilnas stundas, un Brauna saņēma ilgi gaidīto ziņu no Barneski. «Mani izglāba,» viņa paziņoja draudzenei.

«Ak dievs, viņi ir klāt?» pārjautāja Brauna.

Barneski pakaļ bija ieradusies Deitonbīčas ugunsdzēsības dienesta glābēju komanda. Viņu nogādāja patversmē, kur vētru bija pārlaiduši daudzi cilvēki.

«Tas ir sociālo tīklu spēks,» pēc tam, kad viss bija laimīgi beidzies, Brauna teica raidorganizācijai CNN. «Viņa man ir kā ģimene. Es viņas labā darītu visu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu