Vējonis pieņemšanā pie ASV prezidenta pateicas par nemainīgo atbalstu Baltijas valstu drošībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pieņemšanas laikā pie ASV prezidenta Donalda Trampa un viņa kundzes Melānijas Trampas pateicies par ASV nemainīgo atbalstu Baltijas valstu drošībai, informēja Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis.

Pieņemšanā Vējonim bija īsa saruna ar prezidentu Trampu. Pieņemšanas laikā ASV prezidents atzinīgi novērtēja Latvijas aizsardzības budžeta pieaugumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP) nākamajā gadā, skaidroja Siksnis.

Jau ziņots, ka Vējonis šonedēļ devies darba vizītē uz ASV, kur šodien viņam paredzēta dalība «Bloomberg Global Business Forum» rīta sesijā. Tāpat trešdien plkst.23 pēc Latvijas laika Valsts prezidents teiks uzrunu ANO Ģenerālās Asamblejas 72.sesijā. Savukārt dienas noslēgumā Vējonis tiksies ar latviešu diasporu Ņujorkā.

21.septembrī Valsts prezidents Vašingtonā ar uzrunu uzstāsies CEPA (The Center for European Policy Analysis) foruma atklāšanā un piedalīsies Latvijas Valsts augstākā apbalvojuma pasniegšanas ceremonijā Latvijas vēstniecībā ASV. Bet vizītes noslēgumā Vējonis piedalīsies Latvijas vēstnieka ASV Andra Teikmaņa rīkotajās darba vakariņās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu