Krievija apsūdz ASV vadītos spēkus «asiņainās provokācijās» Sīrijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apsūdzējis ASV vadītos spēkus «asiņainās provokācijās» pret Krievijas karavīriem Sīrijā. Domājams, ka Lavrovs runā par ASV atbalstīta kurdu grupējuma aktivitātēm.

«ASV vadīto spēku aktivitātes raisa daudzus jautājumus (..). Dažos gadījumos šie spēki netieši iedrošinājuši citus teroristus uzbrukt stratēģiskajām pozīcijām, ko ar visām tiesībām atguvusi Damaska, vai tīšuprāt iesaistījušies asiņainās provokācijās pret mūsu spēkiem,» sacīja Lavrovs, acīmredzot, runājot par ASV atbalstīto kurdu vadīto grupējumu «Sīrijas Demokrātiskie spēki».

Ministrs ar šādām apsūdzībām nācis klajā trešdien publiskotā intervijā Londonā iznākošajam arābu laikrakstam «Asharq al-Awsat».

Krievija pagājušajā mēnesī apsūdzēja «Sīrijas Demokrātiskos spēkus» mēģinājumā sabotēt Sīrijas armijas ofensīvu pret teroristu grupējumu «Islāma valsts» pie Deir ez Zoras, kur septembrī krita viens no Krievijas ģenerāļiem.

Lai novērstu sadursmi ASV atbalstīto un Krievijas atbalstīto spēku starpā, «Sīrijas Demokrātiskie spēki», Sīrijas valdība un Krievija ir vienojušies par «deeskalācijas zonas» izveidošanu Sīrijas ziemeļos, lai gan ASV vadītā koalīcija jau apsūdzējusi Krievijas aviāciju «Sīrijas Demokrātiskie spēku» apšaudīšanā.

Lavrovs paziņoja, ka visām Sīrijas konfliktā iesaistītajām pusēm pienācis laiks atteikties no savām ģeopolitiskajām ambīcijām un «pilnībā nodoties miera un stabilitātes atjaunošanai Sīrijā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā».

Tikmēr sīriešu aktīvisti ziņo par Krievijas uzlidojumos Sīrijā nogalinātiem mierīgajiem iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu