Šausmas lidojumā uz Bali: lidmašīna krīt no liela augstuma, apkalpe panikā

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aviokompānijas «AirAsia» reisā no Pērtas, Austrālijā, uz Bali, Indonēzijā, pasažieri pieredzēja asa sižeta filmas cienīgu scenāriju. Lidmašīna gaisā strauji krita, un pasažierus vēl vairāk satrauca apkalpes trauksmainā izturēšanās - daži no salonā bijušajiem cilvēkiem apgalvo, ka darbinieki esot «izskatījušies noraudājušies» un klieguši, vēsta CNN.

«Paniku vēl vairāk pastiprināja apkalpes izturēšanās. Viņi kliedza, izskatījās noraudājušies un šokēti,» pasažiere Klēra Eskjū stāstīja televīzijas kanālam «Seven News Australia» pēc tam, kad lidmašīna bija droši nolaidusies atpakaļ Pērtā. «Mēs no viņiem gaidījām iedrošinājumu, taču tāda nebija. Mūs vēl vairāk satrauca tas, ka viņi bija panikā.»

Ārvalstu mediji vēsta, ka apkalpe likusi pasažieriem izmantot skābekļa maskas, kā arī darbinieki klieguši, lai salonā esošie paliek savās vietās. Tas atbilst avioindustrijas vadlīnijām, kā ārkārtas situācijās nodrošināt pasažieru drošību, norāda CNN.

«Viņi kļuva histēriski. Pirms tam nekādas īstas panikas nebija, bet pēc tam visi bija panikā,» atceras pasažieris Marks Beilijs.

«AirAsia» lidmašīna dažu minūti nokrita no apmēram 10 līdz apmēram trīs kilometru augstumam. Aviokompānija raidorganizācijai CNN norādīja, ka lidojums «tehniskas problēmas dēļ» tika novirzīts atpakaļ uz Pērtas lidostu.

Lidmašīnā bija 151 pasažieris.

«Mēs jau gandrīz atvadījāmies viens no otra,» intervijā telekanālam «Nine Network» teica kāds pasažieris. «Tas bija ļoti satraucoši.»

Lēto cenu aviokompānija «AirAsia» šogad jau saņēmusi pasažieru sūdzības par neadekvātu apkalpes izturēšanos. Jūnijā pilots mudināja pasažierus lūgt Dievu, kad lidojumā no Malaizijas uz Pērtu dzinēja problēmu dēļ lidmašīna sāka «kratīties kā veļas mašīna», vēsta BBC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu