Zviedrijā evakuē divas skolas: skolēns «pajokojis» par masu apšaudi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas dienvidu pilsētā Bromellā ceturtdienas rītā evakuētas divas skolas pēc tam, kad kāds skolēns pajokojis, ka plānojot sarīkot masveida apšaudi, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

Kāds Bromellas pamatskolas «Dalaskolan Södra» skolēns sociālajos tīklos trešdienas vakarā paziņoja par savu «plānu» sarīkot apšaudi skolā.

Par notiekošo ātri vien uzzināja pilsētas policija, kas sāka izmeklēšanu.

Lai arī policisti uzskata, ka šie draudi, visticamāk, ir bijis tikai muļķīgs joks, minētā incidenta dēļ visi skolu «Dalaskolan Södra» un «Dalaskolan Norra» skolēni ceturtdienas rītā aizsūtīti mājās. Abās skolās kopumā mācās aptuveni 500 bērni.

Skolu pārstāvji norādīja, ka skolas savu darbu atsāks piektdien.

Policija informē, ka nepilngadīgais draudu izteicējs ir aizturēts un viņa nodarītais šobrīd tiek traktēts kā gatavošanās slepkavībai.

Policija uzsver, ka pret šādiem gadījumiem tā attiecas ļoti nopietni.

Šobrīd nekas neliecinot, ka pusaudzis tiešām plānojis savus draudus īstenot.

«Bērni un jaunieši reizēm dara šādas lietas un , iespējams, viņi līdz galam nepazinās sekas,» norādīja pilsētas policijas pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu