Polijas ministrs: Eiropas robežas imigrantiem atvēra «bezatbildīgi politiķi»

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas robežu atvēršana imigrantiem bija bezatbildīgs politiķu lēmums, trešdien atzina Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis, pārmetumus konkrēti adresējot Vācijas kanclerei Angelai Merkelei.

«Tie, kas atvēra robežas un akceptēja migrācijas vilni, kā to darīja Angela Merkele, ir bezatbildīgi politiķi,» Romā runājot ar Itālijas žurnālistiem, sacīja ministrs.

«Tas bija bezatbildīgs lēmums, jo šodien mums ir simti tūkstošu imigrantu, kas nav identificēti, daudz pazudušu nepilngadīgo un daudzi, kurus nespēs absorbēt pat bagātā Vācijas ekonomika un kuri gadiem pārtiks no bezdarbnieku pabalstiem.»

Polija «ar imigrantu pieplūdumu tiek galā atbildīgā veidā», norādīja ministrs.

«Mēs reģistrējam visus tos, kas ierodas no austrumiem, identificējam visus, kas atbrauc,» sacīja Vaščikovskis, piebilstot, ka Polijas varasiestādes «izsniegušas vairāk nekā 1,2 miljonus vīzu ukraiņiem un spēj pieņemt viņus darba tirgū».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu