Trampa efekts: par gada izteicienu kļūst «viltus ziņas»

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

Lielā mērā pateicoties ASV prezidentam Donaldam Trampam, par gada vārdu angļu valodā 2017. gadā izvēlēts izteiciens «viltus ziņas» («fake news»), vēsta Lielbritānijas medijs «The Guardian».

«Collins Dictionary» leksikogrāfi informē, ka termina «viltus ziņas» lietošana kopš pagājušā gada ir palielinājusies par 365%.

Eksperti uzsver, ka termins «viltus ziņas» pirmo reizi parādījās pagājušajā desmitgadē, tomēr strauju popularitātes pieaugumu tas piedzīvoja pagājušā gada laikā.

Šī frāze regulāri figurēja un figurē Donalda Trampa retorikā, kur gandrīz jebkāda Trampam adresētā kritika automātiski kļūst par «viltus ziņām».

Tramps pagājušajā nedēļā pat izteicās, ka tieši viņš esot izdomājis un pirmais sācis lietot terminu «viltus ziņas»

«Collins Dictionary» gan uzsver, ka termins «viltus ziņas» pirmo reizi parādījās pagājušajā gadu desmitā, kad ASV mediji to sāka lietot, lai apzīmētu nepatiesas un bieži vien sensacionālas ziņas, kas tiek uzdotas par īstām ziņām.

Termins «viltus ziņas» iekļauts nākamajā «Collins Dictionary» angļu valodas vārdnīcas drukātajā izdevumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu