Ņujorkas terorakta rīkotājs tiesā savu vainu neatzīst

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saifullo Saipovs apsūdzēts par nāvējoša slaktiņa sarīkošanu Ņujorkas rajonā Manhetenā, ar auto iebraucot pūlī un nogalinot astoņus cilvēkus, bet vēl vairākus ievainojot. Taču otrdien ASV federālajā tiesā Saipovs noliedza vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās par slepkavībām un terorismu, vēsta raidorganizācija BBC.

Saipovam izvirzīta apsūdzība 22 punktos par slepkavībām un terorismu, tai skaitā teroristu organizācijas «Islāma valsts» materiālu atbalstīšanu.

Saipovs tika aizturēts uzreiz pēc 31.oktobra slaktiņa Ņujorkā, kas bija nāvīgākais teroristu uzbrukums pilsētā kopš 2001.gada 11.septembra teroraktiem. Policija sašāva uzbrucēju, un pēc tam viņš tika nogādāts slimnīcā.

Ja Saipovu atzīs par vainīgu smagākajās apsūdzībās, viņam draud nāvessods.

Saipovs tiesas zālē ieradās zilā cietuma uniformā un ar saķēdētām kājām. Advokāts viņa vietā paziņoja, ka apsūdzētais savu vainu neatzīst.

Taču dienu pēc uzbrukuma iesniegtos dokumentos prokurori norāda, ka Saipovs, guļot slimnīcas gultā, esot lielījies ar pastrādāto. Viņš stāstījis, ka viņu iedvesmojuši «Islāma valsts» propagandas video un ka uzbrukumu viņš esot sācis plānot jau gadu iepriekš. Saipovs pat esot prasījis viņa palātā izvietot teroristu grupējuma karogu.

Saipova nākamā tiesas sēde paredzēta 23.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu