Nepiedienīgas seksuālas uzvedības dēļ darbu zaudē «The New Yorker» žurnālists

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Darbu ASV žurnālā «The New Yorker» «nepiedienīgas seksuālas uzvedības dēļ» zaudējis žurnālists Raiens Liza, kas atbilstoši vispārpieņemtam uzskatam lielā mērā vainojams Baltā nama komunikācijas direktora Entonija Skaramuči atlaišanā no amata.

«The New Yorker» «nesen uzzinājis, ka Raiens Liza bijis iesaistīts, kā mēs uzskatām, nepiedienīgā seksuālā uzvedībā», teikts žurnāla paziņojumā, ko citē ASV mediji.

«Mēs esam šo jautājumu izskatījuši un rezultātā sarāvuši attiecības ar Lizu. Ņemot vērā lūgumus respektēt privātumu, plašākus komentārus mēs nesniegsim.»

Liza kopš 2007.gada bija «The New Yorker» Vašingtonas korespondents. Viņš arī bijis analītiķis raidorganizācijā CNN un lektors Džordžtaunas universitātē.

Liza skaidroja, ka viņam bijušas «cieņpilnas attiecības» ar kādu vārdā nenosauktu sievieti, kas nākusi klajā ar sūdzību, un piebilda, ka «The New Yorker» nav varējis atsaukties «ne uz vienu uzņēmuma noteikumu, ko es būtu pārkāpis».

Plašu rezonansi jūlija beigās izraisīja Lizas intervija ar Skaramuči, kurā toreizējais Baltā nama sabiedrisko attiecību vadītājs, nevairoties no rupjībām, uzbruka Baltā nama personāla vadītājam Rainsam Prībusam un prezidenta Donalda Trampa vecākajam stratēģim Stīvenam Banonam.

Skaramuči darbu Baltajā namā zaudēja desmit dienas pēc stāšanās amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu