Tramps Lielbritāniju varētu apmeklēt nākamgad, viņu sola sagaidīt ar protestiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidenta Donalda Trampa pirmā vizīte Lielbritānijā, visticamāk, nākamgad tomēr notiks, otrdien paziņojis ASV vēstnieks Lielbritānijā Vudijs Džonsons, šādu pārliecību paužot par spīti arvien skaļākajiem protestiem pret šo vizīti.

Vēstnieks raidsabiedrībai BBC skaidroja, ka Trampa attiecības ar Lielbritāniju saglabājas «ļoti labas», neraugoties uz kritiku, ko Baltā nama saimnieks izpelnījās novembra beigās, kad retvītoja britu labējo radikāļu publicētus video.

«Pavisam noteikti - es uzskatu, ka viņš ieradīsies,» sacīja diplomāts, iztaujāts par vizītes plāniem. «Uzskatu, ka šīs ir ļoti, ļoti labas attiecības.»

Reaģējot uz Džonsona izteikumiem, opozīcijas likumdevējs Deivids Lamijs sacīja:

ja Tramps ieradīsies vizītē, viņš tiks «sagaidīts ar vislielākajiem protestiem, kādus šī valsts jelkad ir pieredzējusi, un es būšu to priekšējās rindās».

Džonsons skaidroja, ka Trampa trīs retvīti un vēl viens tvīts, kurā viņš reaģēja uz Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas pārmetumiem, «interpretēti aplami».

Atbildot uz Mejas kritiku, Tramps britu premjeri skubināja: «Koncentrējieties uz postošo radikālo islāma terorismu, kas notiek Apvienotās Karalistes iekšienē.»

«Veids, kā es uz to skatos un, kā man šķiet, viņš uz to skatās, ir šāds - drošība ir viņa zvērests numur viens, kad viņš nodeva amata zvērestu. Tas ir - aizstāvēt amerikāņus,» sacīja Džonsons.

«Viņš neies pa ceļu, pa kuru gājuši daudzi politiķi, un nekļūs šajā lietā sentimentāls,» piebilda diplomāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu