Krievijas valdības bijušo ministru ievieto kamerā bez pienācīga tualetes poda

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA

Maskavas cietuma «Kremļovskij central» īpašajā izmeklēšanas laika izolatora kamerā, kurā pēc sprieduma pasludināšanas ievietots bijušais Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs, nav pat pašu elementārāko lietu, kas būtu nepieciešamas, lai cilvēks tur varētu uzturēties. Cietuma kamerā neesot matrača, higiēnas piederumu un normāla tualetes poda, uz kura varētu apsēsties, tā, atsaucoties uz sabiedriskajiem novērotājiem, kam bija atļauts apraudzīt bijušo ministru, ziņo radio stacija «Echo Moskvi».

Kamerā, kur pēc sprieduma pasludināšanas ievietots Uļukajevs, viņš nogādāts bez personiskajām mantām, medicīniskajiem dokumentiem un zālēm. Eksministrs arī sūdzējies par paaugstinātu asinsspiedienu, taču ieslodzījuma vietas administrācija sola, ka jau drīzumā nogādās viņu parastajā kamerā. Alekseju Uļukajevu esot izmeklējis ārsts un viņam izrakstītas tabletes.

Jau ziņots, ka Krievijas tiesa piektdien bijušo ekonomikas attīstības ministru Alekseju Uļukajevu atzinusi par vainīgu kukuļa divu miljonu ASV dolāru apmērā pieņemšanā no Krievijas lielākās naftas kompānijas «Rosņeftj» vadītāja Igora Sečina un piespriedusi viņam astoņus gadus stingra režīma kolonijā.

Politologs Staņislavs Belkovskis radio stacijai «Echo Moskvi» paudis viedokli, ka spriedums bijušajam ekonomikas attīstības ministram Aleksejam Uļukajevam pamatīgi iedragās Krievijas varas sistēmu. Belkovskis ir pārliecināts, ka kukuļa došanas inscenēšanu un tai sekojošo Uļukajeva aizturēšanu un notiesāšanu «Rosņeftj» vadītājs Igors Sečins ir sarīkojis, lai remdētu savus mazvērtības kompleksus, kas īpaši saasinājušies, kad viņu pametusi gados jaunā sieva.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu