«Piepumpē» ar narkotikām, lai nozagtu auto: nežēlīgs noziegums Igaunijā

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušajā nedēļā Harju apriņķī Igaunijā slēgtā sēdē divi vīrieši tika notiesāti par slepkavību, iebarojot upurim lielu daudzumu narkotiku, lai varētu nozagt viņa auto, vēsta portāls «Postimees».

Apsūdzībā teikts, ka 32 gadus vecais Arturs un 40 gadus vecais Dmitrijs regulāri zaguši degvielu, taču 2016.gada janvārī pastrādājuši daudz smagāku noziegumu - slepkavību ar mērķi aplaupīt savu upuri.

Vīrieši vēlējās nozagt upura automašīnu. Cenšoties slēpt noziegumu, Arturs nopirka amfetamīnu, ko lietoja kopā ar upuri. Taču upurim viņš iedeva tik lielu narkotiku devu, lai tā izraisītu pārdozēšanu.

Abi noziedznieki zināja, ka tik liela deva novedīs pie pārdozēšanas un nāves, secināja tiesa.

Pēc narkotiku lietošanas upuris zaudēja samaņu. Vīrieši viņu aizveda uz mežu un tur atstāja. Pat tad, ja pārdozēšana nebūtu nāvējoša, upuris tāpat būtu miris no nosalšanas vai plēsīgu dzīvnieku dēļ. Viņa mirstīgās atliekas atrada vien pavasarī - 12.aprīlī.

Lai varētu pārdot automašīnu, Dmitrijs pirms tam, izliekoties par pastnieku, bija ieguvis upura parakstu. Tajā pašā dienā Arturs, viltojot upura parakstu, pārdeva auto. Noziedznieki dokumentus ar viltotu parakstu iesniedza satiksmes departamentā, lai auto reģistrētu uz jaunā īpašnieka vārda.

Abi vīrieši savu vainu tiesā atzina.

Arturam par slepkavību un vairākiem citiem smagiem noziegumiem aiz restēm būs jāpavada 13 gadi, savukārt Dmitrijs notiesāts uz deviņiem gadiem un nepilniem četriem mēnešiem. Viņiem arī būs jāatmaksā juridiskie izdevumi - Arturam vairāk nekā 8000 eiro, bet Dmitrijam ap 5000 eiro, ziņo «Postimees».

Spriedums vēl nav stājies spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu