Slepkavības lieta Igaunijā: jauniete iedur puisim krūtīs nazi, bet nogalināt neesot gribējusi

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Harju apriņķī Igaunijā notiek 21 gadu vecās Jeļizavetas tiesāšana slepkavības lietā. Pagājušā gada jūnijā viņa Tallinā iedūra nazi krūtīs savam paziņam. Lai arī viņa tiesā atzinusies ieroča izmantošanā, jauniete tomēr uzstāj, ka neesot to darījusi ar nodomu nogalināt, vēsta portāls «Postimees».

Jeļizaveta 2017.gada 16.jūnijā sadūra 22 gadus veco Igoru. Tas notika netālu no Tallinas Dziesmu svētku estrādes. Igoru nogādāja slimnīcā, kur viņš 3.oktobrī nomira.

Jeļizavetu aizturēja 12.jūlijā Narvā.

Prokurors norāda, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā Jeļizaveta atzina vainu nodarījumā. Līdz ar to galvenais jautājums bija, kādu apsūdzību izvirzīt - par tīšu slepkavību vai arī par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Otrdien prokurors lūdza atzīt Jeļizavetu par vainīgu tīšā slepkavībā un piespriest viņai desmit gadu cietumsodu.

Pagājušonedēļ tiesā liecināja 46 gadus vecais Tomass, pie kura Jeļizaveta bija apmetusies. Tiesas sēdē vīrietis izplūda asarās. Viņš stāstīja, ka par jaunietes apcietināšanu pagājušajā vasarā esot uzzinājis no paziņas, bet tiesas procesam sekojot medijos.

Pagājušā gada maijā viņš ar jaunieti esot sācis sarunāties iepazīšanās portālā. Kad viņi satikušies, jauniete stāstījusi, ka palikusi bez dzīvesvietas - sastrīdējusies ar māti un patēvu, kurš neesot gribējis, lai jaunā sieviete pie viņiem dzīvo.

«Sapratu, ka cilvēks ir nokļuvis ļoti smagā situācijā un neredzēju neko dīvainu tajā, ka gribēju palīdzēt. Manuprāt, tas ir normāli - ja redzu, ka cilvēkam ir problēmas, es palīdzu,» stāsta Tomass, kurš piedāvāja Jeļizavetai apmesties vienā no istabām viņa dzīvoklī. Jauniete nerunā igauņu valodā, taču Tomass esot mēģinājis palīdzēt viņai atrast darbu.

Vēlā piektdienas, 16.jūnija, vakarā Jeļizaveta esot Tomasam stāstījusi, ka sastrīdējusies ar draugiem. Viņš teica, ka jauniete esot staigājusi stabili un it kā runājusi normāli, taču tajā pašā laikā šķitusi neadekvāta.

Viņš ieteicis izgulēties.

Nākamajā dienā Jeļizaveta un Tomass aizbrauca uz Tartu, savukārt svētdien jauniete aizbrauca uz Narvu, it kā pakaļ dokumentiem un drēbēm. Pēc tam viņš jaunieti brīvībā vairs netika redzējis.

Kad Jeļizavetas advokāts palūdza Tomasu aprakstīt jaunieti, viņš izplūda asarās un palūdza pārtraukumu. Vīrietis arī tiesas zālē pauda izbrīnu, ka pēc apcietināšanas neviens jaunajai sievietei neesot palīdzējis un Jeļizavetas māte neesot atbildējusi uz viņa zvaniem.

Jeļizaveta tiesā sacīja, ka viņai ar Tomasu neesot bijušas romantiskas attiecības, taču viņai esot bijuši intīmi sakari ar 22 gadus veco Igoru.

Viņa norādīja, ka puisis dažkārt esot teicis lietas, kas viņu sāpinājušas, un viņa Igoru ar nazi esot gribējusi tikai pabiedēt.

Policijas pārstāvis Rogers Kumms norāda, ka notikušajā lielu lomu varētu būt spēlējis alkohols. «Mēs zinām, ka nozieguma brīdī gan uzbrucēja, gan viņas upuris bija stiprā alkohola reibumā, un tas varētu būt viens no iemesliem, kāpēc strīds vīrieša un sievietes starpā aizgāja tik tālu,» viņš sacīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu