Lielbritānija un Īrija atkopjas no vētras «Emma»

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānija un Īrija pēc vētras «Emma» sāk atgriezties ierastajā ikdienas ritmā. Pagājušonedēļ sniega, aukstuma un apledojuma dēļ šajā reģionā izcēlās pamatīgs satiksmes haoss, iedzīvotāji sūdzējās par apkures un ūdens piegādes pārtraukumiem, bet atbildīgās iestādes aicināja cilvēkus bez vajadzības neiet ārā. Sākoties jaunai nedēļai, iedzīvotāji dodas uz darbu un sabiedriskais transports sāk kursēt pēc ierastā grafika, vēsta portāls «independent.ie».

Lielākā daļa autobusu Īrijā atsākuši kursēt pēc parastā grafika.

Lielākās lidostas - tai skaitā Dublinas un Korkas - pirmdien atsākušas darbu, taču pasažieri joprojām tiek aicināti pirms došanās uz lidostu pārbaudīt aktuālo informāciju par lidojumu. Neskatoties uz to, ka vētra beigusies, atsevišķi reisi joprojām tiek pārcelti uz vēlāku laiku vai arī atcelti pavisam.

Dublinas un Korkas lidosta plānoja pilnībā atsākt darbu jau sestdien, taču spēcīga snigšana nakts laikā šos plānus izjauca. Laika apstākļu dēļ vairākiem tūkstošiem pasažieru neizdevās laikus nokļūt iecerētajā galamērķī.

Prāmji, kas dodas no Īrijas uz Angliju un Franciju, sāks darbu pēc ierastā grafika, taču sliktu laika apstākļu dēļ tajā varētu tik ieviestas korekcijas.

Kaut arī lielākā daļa ceļu Īrijā ir notīrīti un nokaisīti, satiksmes ministrs Šeins Ross brīdinājis, ka pirmdien valstī «nebūs normāli braukšanas apstākļi». Viņš īpaši brīdināja, ka sniegs uz ceļiem varētu izkust un tad no jauna sasalt, radot bīstamu apledojumu.

«Lai arī ekstrēmie laika apstākļi ir aiz muguras, mums jābūt ļoti uzmanīgiem uz ceļiem, kamēr notiek seku novēršana. Esot uz ceļa, brauciet droši un palēniniet gaitu,» norāda Ross.

Lielbritānijā sabiedriskais transports daļēji atsāka darbu jau svētdien, taču pārvadātāju uzņēmumi mudināja iedzīvotājus neizmantot šos pakalpojumus, ja vien tas nav «absolūti nepieciešams», jo prognozēja lielu noslodzi.

Svētdien Lielbritānijā problēmas skāra arī gaisa transportu. «The Independent» ziņo, ka vairāki starptautiskie reisi tikuši novirzīti uz vietējām britu lidostām, laika apstākļu dēļ nespējot turpināt ceļu. Nedēļas nogalē daļa lidojumu aizkavējās - daži pat līdz sešām stundām.

Uzņēmums «Thames Water» lēš, ka aukstā laika dēļ bez ūdens palikuši apmēram 12 000 mājsainiecību.

Vairākas skolas Birmingemā paziņojušas, ka šā iemesla dēļ, iespējams, nevarēs vērt savas durvis skolēniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu