Lielbritānijas ārlietu ministrs: Iespējami pasākumi pret korumpētajiem Putina līdzgaitniekiem

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons ceturtdien izteicies, ka, reaģējot uz krievu bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu, britu policija varētu vērsties pret korumpētajiem Krievijas pilsoņiem, kas pie savas bagātības tikuši, pateicoties sakariem ar prezidentu Vladimiru Putinu.

Kā ziņots, premjerministre Tērēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Maskava kategoriski noliedz savu saistību ar tā dēvēto Solsberi incidentu, un Krievijas ārlietu ministrija ceturtdien paziņojusi, ka gatavo atbildes pasākumus uz krievu diplomātu izraidīšanu no Londonas.

Tikmēr uz britu valdību pieaug parlamentāriešu un mediju spiediens, tiem pieprasot stingri reaģēt uz Skripaļa saindēšanu, un daļa ekspertu izteikušies, ka, neskatoties uz skarbo retoriku, līdzšinējā Londonas reakcija nav bijusi pietiekami stingra, lai satrauktu Putinu.

Tomēr Džonsons aizstāvēja Mejas trešdien izsludinātos pasākumus, kā arī

pieļāva iespēju, ka tiks īstenoti turpmāki pasākumi, kas būs vērsti pret bagātajiem krieviem, kuriem ir īpašumi Lielbritānijā.

Intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai BBC Džonsons norādīja, ka Nacionālā noziedzības pārvalde un Ekonomisko noziegumu vienība izmeklē daudzu personu lietas, taču juridisku iemeslu dēļ atteicās minēt konkrētus vārdus.

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu