Rekss Tilersons: ASV demokrātiju apdraud meli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jacquelyn Martin / TT NYHETSBYRÅN

Bijušais ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons trešdien brīdināja, ka demokrātiju Savienotajās Valstīs apdraud meli, šādi, kā noprotams, vēršoties pret prezidentu Donaldu Trampu, kas viņu martā atbrīvoja no amata.

«Ja mūsu līderi cenšas noslēpt patiesību, vai arī ja mēs kā tauta sākam pieņemt alternatīvās realitātes, kas vairs nav balstītas faktos, tad mēs kā Amerikas pilsoņi esam uz ceļa, lai atteiktos no savas brīvības,» uzrunājot Virdžīnijas Militārā institūta absolventus, sacīja Tilersons.

Tā ir «katra Amerikas pilsoņa atbildība aizsargāt mūsu brīvību, atzīstot, kas ir patiesība un kas nav», turpināja bijušais valsts sekretārs. «Ja mēs kā tauta sākam svārstīties par patiesību, pat šķietami triviālās lietās, mēs sākam svārstīties par Ameriku.»

«Ja mēs kā amerikāņi nestājamies pretī ētikas un godīguma krīzei mūsu sabiedrībā un mūsu līderu vidū, tad Amerikas demokrātija kādu mēs to pazīstam nonāk krēslas gados,» viņš piebilda.

Tramps martā atlaida Tilersonu no valsts sekretāra amata, lēmumu skaidrojot ar «ķīmijas» problēmu abu sadarbībā. 13 mēnešos, ko Tilersons pavadīja valsts sekretāra amatā, viņam vairākkārt izraisījušās domstarpības Trampa politikas dēļ.

Tilersonu valsts sekretāra amatā nomainījis līdzšinējais Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktors Maiks Pompeo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu