Venecuēlā piespriež cietumsodus «apvērsuma plānotājiem»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Venecuēlā trešdien tika piespriesti cietumsodi pieciem bruņoto spēku locekļiem un trim civiliedzīvotājiem, kas notiesāti par piedalīšanos apvērsuma plānošanā 2015.gadā pret valsts prezidentu Nikolasu Maduro, paziņoja cietumnieku tiesību organizācija «Foro Penal».

Militāra tiesa piesprieda cietumsodus no trim līdz sešiem gadiem.

Maduro 2015.gada februārī publiski nosodīja apvērsuma plānu, kuru, kā viņš apgalvoja, atbalstījusi opozīcija un finansējusi ASV valdība. ASV Valsts departaments to noliedza.

Prezidents nosauca to par «zilo apvērsumu» pēc Venecuēlas gaisa spēku uniformas krāsas un sacīja, ka šī sazvērestība ir «izjaukta».

Maduro sacīja, ka apvērsuma plānā bijis paredzēts bombardēt prezidenta pili, citas valdības ēkas un valsts televīzijas galveno ēku.

Cita cilvēktiesību organizācija «Venecuēlas justīcija» trešdien paziņoja, ka apmēram 150 Venecuēlas bruņoto spēku locekļu atrodas cietumā «politisku iemeslu dēļ».

Maduro kopš jūnija sākuma ir licis atbrīvot vairāk nekā 120 ieslodzīto, mēģinot panākt izlīgumu ar opozīciju pēc 2014. un 2017.gada protestiem pret valdību, kuru gaitā gāja bojā cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu