Par aizliegtu preču piegādi ieslodzītajiem aiztur cietuma galvenos drošībniekus (24)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) nesen par aizliegto priekšmetu piegādi ieslodzītajiem aizturējusi Jelgavas cietuma Drošības daļas priekšnieku un inspektori.

IeVP informēja, ka IeVP Drošības daļa, veicot operatīvos pasākumus, jūnija sākumā aizturēja Jelgavas cietuma Drošības daļas priekšnieku un Uzraudzības daļas inspektori, kuri ilgu laiku nodarbojās ar aizliegto priekšmetu piegādi ieslodzītajiem.

Par notikušo sākts kriminālprocess, dienesta pārbaude un pašlaik turpinās izmeklēšana.

IeVP sadarbībā ar Valsts policiju regulāri veic operatīvos pasākumus, lai samazinātu nelegālo priekšmetu nogādāšanu ieslodzījuma vietu teritorijā. Taču tendence piegādāt nelegālos priekšmetus un vielas, gan pārmetot pār sētu, gan sūtot pa pastu, pieaug.

Šogad pirmajā pusgadā par šādiem noziegumiem aizturētas vairākas personas, pret kurām sākti kriminālprocesi. Piemēram, Brasas cietumā bijuši četri gadījumi, Rīgas Centrālcietumā - seši gadījumi, Valmieras - viens gadījums, Daugavgrīvas - viens gadījums, Jelgavas cietumā - viens gadījums.

Šā gada pirmajā pusgadā notiesātajiem atsavināti 1634 mobilie tālruņi, bet pērn šajā laikā - 1167.

Šogad atsavināti 827 litri alkohola, bet pērn - 735 litri.

Narkotiku un psihotropo vielu apmēri gan nedaudz kritušies, tomēr pieaudzis pienesumu skaits, kuros atklātas narkotikas. Šogad atrasti 163 grami narkotiku, pērn uzieti 210 grami šo apreibinošo vielu. Šogad atrasti 436 grami psihotropo vielu, bet pērn - 476 grami.

Šogad konstatēti 63 pienesumi, kuros atklātas narkotikas, un tas ir par 41 vairāk nekā pērn līdzīgā laika posmā. Narkotikas šogad atklātas 71 sūtījumā, bet pērn - 44 sūtījumos.

Šogad sešos mēnešos par nelikumīgiem sakariem ar ieslodzītajiem aizturētas 97 personas, bet pagājušajā gadā - 58 personas. 90 no aizturētajiem bija ieslodzīto tuvinieki.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu