Sedas tīreļa dīķos noslīkušie makšķernieki bijuši stiprā reibumā (117)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Ton MJ

Visi trīs Sedas tīreļa dīķos noslīkušie makšķernieki liktenīgajā dienā bija stiprā alkohola reibumā, apliecinājuši ekspertīžu rezultāti.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa apstiprināja, ka katram no noslīkušajiem makšķerniekiem reibuma pakāpe bijusi atšķirīga, tomēr visi atradušies visai stiprā alkohola reibumā - ap divām un virs divām promilēm alkohola.

Jau ziņojām, ka 17.novembrī Sedas tīreļa dīķos noslīka trīs makšķernieki Viņu meklēšana ilga trīs dienas, iesaistot lielus glābšanas dienestu cilvēkresursus. Pazudušo meklēšanā bija iesaistījušies arī daudzi vietējie iedzīvotāji. Makšķernieku mirstīgās atliekas tika atrastas 21.novembrī.

Pazudušo makšķernieku meklēšanā piedalījās vairāk nekā 20 ūdenslīdēji, desmit no profesionālā dienesta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes brigādes - no Smiltenes, Alūksnes, Cēsīm, Valmieras, četri - no Rīgas, trīs no Balviem. Pārējie ir sertificēti brīvprātīgie ūdenslīdēji.

Pazudušo makšķernieku meklēšanā piedalījās arī Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri un 22. kājnieku bataljona zemessargi.

Pēc Valsts policijas lūguma 20.novembrī meklēšanā iesaistījās divi NMN rotas karavīri. Viņi veica meklēšanu ar tuvās darbības metāla detektora zondi Sedas tīrelī un dīķos.

19. un 21. novembrī meklēšanā kopā ar citiem piedalījās arī vairāki Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargi.

VUGD pārstāve Inga Vetere sacīja, ka meklēšana notika ļoti sarežģītos apstākļos, redzamība zem ūdens ir "rokas stiepiena attālumā, meklēšana praktiski notika tikai uz tausti".

Kā ziņots, 17.novembrī trīs 1965., 1969. un 1972. gadā dzimuši vīrieši ar laivu devās makšķerēt Sedas purva dīķos un neatgriezās. Kā informēja Valkas apkaimes portāls "ziemellatvija.lv", Sedas tīrelī un dīķos makšķerēt devās un pazuda makšķernieki Vladislavs Pormeisters, Agris Meļķis un Brunis Kazaks.

Meklēšana sākta jau 17.novembra vakarā, tiesībsargiem pievienojušies vietējie brīvprātīgie, meklēšana notikusi ne tikai uz ūdens, bet arī apstaigājot dīķu krastus.

Saistībā ar Sedas tīrelī un dīķos pazudušajiem trīs makšķerniekiem ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas dzīvību vai veselību.

Kriminālprocess sākts, lai vieglāk būtu veikt dažādas procesuālās darbības - atrasto mantu noformēšanu, liecību vākšanu.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu