Jēkabpilī bruņotā uzbrukumā nošauts policists; vairāki cilvēki ievainoti (208)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt ap plkst.9 Jēkabpilī noticis bruņots laupīšanas uzbrukums kādai spēļu zālei. Aizturot iespējamos uzbrucējus, gājis bojā viens policists, vēl vairāki cilvēki ievainoti, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš.

Papildināts viss teksts

Trīs uzbrucēji ievainoti

Aizdomās par šo bruņoto laupīšanu policistiem tomēr izdevies aizturēt piecas personas. No aizturētajiem trīs ir ievainoti.

Pēc Bērziņa teiktā, pēc uzbrukuma spēļu zālei notikusi gan šaudīšanās, gan pakaļdzīšanās uzbrucējiem - izdevies viņus aizturēt.

 Policijas pārstāve Zane Maskaļonoka informēja, ka, pēc sākotnējās informācijas, šodien ap plkst.9 kādā spēļu zālē Jēkabpilī iegāja pieci bruņoti vīrieši, kuri mēģināja izdarīt laupīšanu.

Spēļu zāles apsargs paspēja nospiest trauksmes pogu, un uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Valsts policijas darbinieki, kā arī apsardzes firmas darbinieki.

 Nāvējoši traumē policistu

Pakaļdzīšanās laikā starp policijas darbiniekiem un uzbrucējiem sākās apšaude, kuras laikā nāvējošas traumas guva viens policijas darbinieks. Ievainoti vēl divi policijas darbinieki, viens no tiem guvis smagus ievainojumus.

Uz notikuma vietu izbraucis Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs un Valsts policijas Zemgales reģiona priekšnieks Haralds Laidiņš, kā arī speciāla Valsts policijas izmeklēšanas grupa, ieskaitot kriminālistikas ekspertus.

Šodien Iekšlietu ministrijā (IeM) notiek donoru diena, un visi iekšlietu sistēmas darbinieki ir aicināti nodot asinis, lai atbalstītu cietušos policijas darbiniekus.

 Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, laupītāji maskās iebrukuši spēļu zālē "Fēnikss". Iespējams, viens laupītājs ir no Rēzeknes, vēl viens - no Jelgavas.

Pēc aculiecinieku teiktā, apšaudes notikušas gandrīz visā pilsētā.

Noziedznieki noķerti Bebru mikrorajonā. Nošauts ceļu policists, kā arī, iespējams, viens laupītājs.

Slimnīcā ievietoti seši cilvēki, starp kuriem, iespējams, ir arī uzbrucēji.

Pēc sākotnējās informācijas, policisti esot bijuši bruņuvestēs, tādēļ savainojumus viņi varēja gūt kaklā.

 Kontrolēs situāciju

Kā informēja IeM pārstāve Gunta Skrebele, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) solījusi parūpēties, lai bruņotajā laupīšanā cietušajiem Valsts policijas darbiniekiem tiktu sniegts pilns medicīniskais atbalsts.

IeM veselības un sporta centra direktoram Uģim Iskrovam un IeM poliklīnikas direktoram Didzim Āzenam ministre uzdevusi sekot līdzi apšaudē cietušo policistu ārstēšanai.

Mūrniece Velšam uzdevusi "nekavējoties doties uz Jēkabpili un kontrolēt situāciju", savukārt Valsts policijas uzdots nodrošināt pastiprinātu patrulēšanu Jēkabpils teritorijā.

Mūrniece izsaka līdzjūtību apšaudē bojā gājušā policista radiniekiem un personīgi rūpēsies, lai apšaudē cietušie policijas darbinieki saņemtu maksimāli nepieciešamo atbalstu.

Ministre augstu novērtē policijas darbinieku profesionalitāti, veicot dienesta pienākumus un veicot aizturēšanu, informēja Skrebele.

"Alfor", kurai pieder spēļu zāles "Fēnikss", pagaidām nekādus komentārus par notikušo nesniedz.

Komentāri (208)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu