Iespējams, laupīšanas lietā aizturētie policisti ir brāļi Hristoforidi (224)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iespējams, divi no pieciem šodien par bruņotu laupīšanas uzbrukumu kādai spēļu zālei Jēkabpilī aizturētajiem ir Tukuma policisti - saistībā ar 100 eiro kukuļošanu 2009.gadā aizturētais Deniss Hristoforidi un viņa brālis Pāvels Hristoforidi, noskaidroja aģentūra LETA.

Brāļi jau agrāk nonākuši Tukuma iedzīvotāju uzmanības lokā negodprātīgas rīcības dēļ, apstiprināja laikraksta "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" ("NTZ") galvenā redaktore Ivonna Plaude.

No vairākiem Tukuma iedzīvotājiem aģentūra uzzināja, ka par brāļiem Hristoforidi nekādas labās atsauksmes pilsētā nav bijušas dzirdamas. Gluži otrādi, viņu dēļ it kā policijā ierosinātas vairākas dienesta pārbaudes un viņus nav vēlējušies paturēt darbā policijā.

Kā vēsta portāls "ntz.lv", Deniss strādājis Zemgales reģionālās policijas pārvaldes Patruļdienestā, bet ir jau ilgstoši atstādināts no amata, faktiski nav strādājis tajā ne dienu, savukārt Pāvels ar tiesas spriedumu pēc dienesta pārbaudes gan tika atjaunots darbā policijā, taču ne Tukumā, bet gan, iespējams, Jūrmalas iecirknī.

Valsts Policijas Rīgas Reģionālās pārvaldes Jūrmalas iecirknī  norādīja, ka Pāvels Hristoforidi tajā nestrādājot. Arī Jūrmalas Pašvaldības policijā informēja, ka šis bijušais Tukuma policists te nestrādājot.

 Kredīti un auto

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē pieejamām Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes kārtībnieka D.Hristoforidi valsts amatpersonas deklarācijām, viņa īpašumā no 2008.gada ir dzīvoklis Jūrmalā, bet viņa brāļa P.Hristoforidi kārtējā deklarācija par 2008.gadu liecina, ka viņš ir galvotājs D.Hristoforidi dzīvokļa kredītam 31 500 latu apmērā.

Deklarācija par 2009.gadu, kas ir jaunākā no amatpersonas deklarācijām, liecina, ka D.Hristoforidi īpašumā ir divas automašīnas - 1995.gadā ražota automašīna BMW un 1988.gadā ražots auto "Audi", savukārt P.Hristoforidi pieder 2001.gadā ražota automašīna "Saab", liecina viņa 2009.gadā iesniegtā deklarācija, beidzot pildīt amata pienākumus.

D.Hristoforidi deklarācija par 2009.gadu liecina, ka viņa parādsaistības bijušas 44 906 eiro (31 559 lati), bet kā alga par darbu policijā norādīti 253 lati. Viņa deklarācija par 2008.gadu liecina, ka algā par šo gadu saņemti 6303 lati. 2008.gada deklarācijā viņš deklarējis 1983.gadā ražotu "Audi" markas automašīnu.

Stājoties amatā, 2004.gada 26.februārī VID iesniegtajā deklarācijā D.Hristoforidi deklarējis vien Iekšlietu ministrijas Valsts policijas koledžas maksāto algu - 702 latus.

Strādā arī apsardzē

Deklarācijā par 2005.gadu viņš norādījis, ka bijis ne tikai policijas kārtībnieks, bet arī SIA "Evors" apsargs. 2006.gada valsts amatpersonas deklarācijā D.Hristoforidi deklarējis jau 2509 latu algu par darbu policijā un SIA "Evors" maksāto 1021 lata algu. Deklarēta arī 1994.gadā ražota automašīna "Seat". 2007.gada valsts amatpersonas deklarācijā jau deklarētas divas vieglās automašīnas - 1994.gadā ražots "VW Passat" un 1997.gadā ražots auto "Seat". Par darbu policijā saņemta 4844 latu alga, bet amatu SIA "Evor" viņš vairs nav deklarējis.

Savukārt P.Hristoforidi deklarācijās par laiku no 2004.gada septembra, kad iesniegta deklarācija, stājoties amatā, liecina, ka viņš saņēmis vien policijas maksāto algu. Pie 1993.gadā ražotas "Audi 80" automašīnas viņš ticis 2005.gadā, bet 2007.gada valsts amatpersonas deklarācijā deklarēts 6400 eiro parāds "Nels līzings" un "Audi 80" markas automašīnas vietā deklarēta 2001.gadā ražota automašīna "Saab".

2008.gada P.Hristoforidi valsts amatpersonas deklarācijā saistības ar "Nels līzings" vairs netiek uzrādītas, bet parādās piezīme par galvojumu brāļa dzīvokļa kredītam un arī kādas Elitas Baumanes dzīvokļa kredītam 35 000 eiro (24 598 latu) apmērā. Deklarācija par 2008.gadu liecina, ka viņa alga par darbu policijā bijusi 6371 lats. P.Hristoforidi nav parādsaistību.

Piekauj amata brālis

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, Neatkarīgā policijas arodbiedrība (NPA) 2009.gada septembrī informēja, ka tās rīcībā nonācis videoieraksts no Tukuma policijas iecirkņa dežūrdaļas videonovērošanas kameras, kurā redzams, ka 2009.gada 23.augustā kāda persona ar kāju sper citai personai pa muguru.

Kā izrādījās, cietušais ir Valsts policijas Tukuma rajona policijas pārvaldes darbinieks Hristoforidi, bet miesas bojājumu nodarītājs esot šīs pašas policijas iestādes ceļu policijas priekšnieks virsnieks Jānis Vancāns.

NPA norādīja, ka 2009.gada 23.augustā Vancāns Tukumā uz ielas pie policijas ēkas pieskrējis pie Hristoforidi, izrāvis no viņa maksts šaujamieroci, atņēmis steku un licis doties uz dežūrdaļu.

Ejot Hristoforidi aiz muguras, pie dežūrdaļas Vancāns spēcīgi iespēris viņam pa muguru, nodarot smagus miesas bojājumus. Hristoforidi tūdaļ pat uzrakstījis iesniegumu un vērsies pēc palīdzības pie mediķiem, kuri konstatēja miesas bojājumus.

Turpmāk Hristoforidi un policijas darbinieks Raitis Pastors tikuši aizturēti it kā par to, ka pieprasījuši un pieņēmuši 100 eiro kukuli no autovadītājas.

Ne pārmeklēšanas laikā, ne vēlāk saņemtā nauda netika atrasta.

Kā norādīja NPA, abi policijas darbinieki tika ievietoti Valsts policijas izolatorā.

Laupīšana Jēkabpilī

Jau ziņots, ka četri no šorīt bruņotajā uzbrukumā Jēkabpilī iesaistītajiem uzbrucējiem bijuši policisti, šodien žurnālistiem jaunāko informāciju atklāja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Divi bijuši specvienības "Alfa" darbinieki, bet vēl divi - Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki.

Komentāri (224)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu