Prokurors uz AB dambja piekautā lietā prasa cietumsodus (54)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Brīvības atņemšana uz sešiem gadiem – šādu sodu prokurore šodien pieprasījusi diviem jauniem vīriešiem, kas pirms pusotra gada gandrīz līdz nāvei piekāva savu paziņu Rīgā uz AB dambja. Cietušais Juris Boitmanis divas nedēļas pavadīja komā slimnīcā un ir kļuvis par otrās grupas invalīdu, informēja LNT ziņas.

Apsūdz trīs personas

Jau vēstīts, ka Juri Boitmani atrada uz AB dambja 2010.gada 19.oktobrī. Viņš gulēja asins peļķē un bija pamatīgi piekauts. Pēc nogādāšanas slimnīcā jaunietis divas nedēļas pavadīja komā. Nebija zināms ne viņa vārds, ne vecums. Vēlāk kāds draugs sadarbībā ar LNT raidījumu «Degpunktā» bija ieradies Juri atpazīt un tika noskaidrota viņa personība.

Policija veica izmeklēšanu desmit mēnešus un visbeidzot uzrādīja apsūdzības trīs cilvēkiem – diviem vīriešiem, kas iepriekš jau krimināli sodīti, un Jura bijušajai draudzenei - kopīgā bērna mātei, kas, kā izrādās, organizējusi uzbrukumu.

Uzbrucēji nožēlojot izdarīto

Šodien tiesas zālē neviens no apsūdzētajiem neesot vēlējies kameras priekšā LNT ziņām paskaidrot, kādēļ tik nežēlīgi izrēķinājušies ar Boitmani. Viņu vietā runāja advokāti.

Zvērināta advokāte Elita Ose raidījumam atzina: «Mans aizstāvamais īpaši nožēlo. Viņš ir bijis konsekvents visu laiku, jo viņš ļoti labi zina, ka tā ir tāda apstākļu sagadīšanās un šajā situācijā tas nav tīrais huligānisms, bet šie apstākļi tika no draugiem, teiksim, izprovocēti - nepareizi izprasta taisnīguma izjūta un vēlēšanās sakārtot lietas pašiem. Jo šeit jau faktiski bija zināma tāda motivācija... tā motivācija bija aizstāvēt sievieti, kuras bērna tēvs par viņu nerūpējās un ciniski izturas pret viņu.»

Savukārt advokāta palīdze Petra Janule norādīja: «Viņš ļoti nožēlo izdarīto, ka tā ir sanācis, jo tomēr pie visa ir vainīga alkohola lietošana, un to viņš ir sapratis, un tagad viņš nelieto alkoholiskos dzērienus. Un pašlaik viņš dzīvo normāla cilvēka dzīvi: viņam ir civilsieva, kura gaida no viņa bērnu, viņš strādā algotu darbu un pašlaik, kamēr ir brīvībā pusotra gada laikā un kamēr notiek visa šī izmeklēšana, viņš nav administratīvi vai krimināli sodīts.»

Prokurore Boitmaņa bijušajai draudzenei pieprasīja nosacītu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem, jo viņa audzina abu kopīgu četrus gadus vecu bērnu. Savukārt vīriešiem draud vismaz sešu gadu cietumsods. Viens no viņiem iznācis no cietuma tikai dienu pirms Boitmaņa piekaušanas.

Cietušais nevēlas redzēt pāridarītājus

Tikmēr cietušais Boitmanis pamazām atlabis. Šodien uz tiesas sēdi viņš nebija ieradies, jo tikties ar pāridarītājiem vairs nevēloties. Pārciestais uzbrukums nodarījis neatgriezeniskus kaitējumus smadzenēm, viņš neatceras notikušo un vairs nespēj lietot labo roku. Šobrīd viņš sācis strādāt Inčukalna invalīdu biedrībā.

Intervijā LNT ziņām Boitmanis norādījis, ka, viņaprāt, viņa bijušo draudzeni vajadzētu sodīt. «Bijušajai kādus piecus gadus varētu iedot un tiem vismaz kādus desmit gadus. Viņi jau tāpat ir sēdējuši [cietumā] iepriekš, tad jau zināja, uz ko iet. Ja viņu neieliks, tad es pārsūdzēšu vienkārši un ņemšu advokātu. Negribu redzēt tās visas rožas [sejas].»

Cietušais raidījumam arī atzinis, ka kopdzīve ar bijušo draudzeni nebija izdevusies arī viņa vainas dēļ, jo pārmērīgi lietots alkohols un narkotiskas vielas, tomēr viņš atbildību par kopīgo bērnu nevēlas uzņemties. «Īstenībā, ja tāda māte, tad sorry [atvainojiet] – bērnunams ir labāk, vai arī viņai tomēr ir vecāki, kas to bērnu var paņemt,» sacīja Boitmanis.

Tiesa turpinās skatīt šo lietu 8.maijā. Līdz tam vienam no apsūdzētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet pārējiem policijas uzraudzība.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu