Par graudu izkrāpšanu no zemniekiem aizturēti divi agrāk tiesāti vīrieši

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi divus agrāk tiesātus vīriešus, kuri martā un aprīlī izkrāpuši graudus no četrām zemnieku saimniecībām, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Sankcionētas kratīšanas laikā aizturēto dzīvesvietās izņemti vairāki mobilie tālruņi, kā arī dokumenti, ar kuriem veiktas krāpnieciskās darbības.

Tiesa abiem vīriešiem, kuri iepriekš ir jau tiesāti, piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Jau ziņots, ka Zemgalē no kādas zemnieku saimniecības izkrāpti kviešu graudi 7220 eiro apmērā, informēja Sietniece.

Viņa skaidroja, ka iesniegums par minēto gadījumu saņemts VP Tukuma iecirknī. Par krāpšanu lielā apmērā sākts kriminālprocess.

Policija noskaidrojusi, ka no šāda veida krāpnieciskām darbībām cieta vēl trīs zemnieku saimniecības: Jaunjelgavas novada Sērenes pagastā saimniecībai izkrāpti graudi 3663 eiro apmērā, Salas novadā - 3798 eiro apmērā, bet Auces novadā saimniecībai nodarīti 2110 eiro lieli zaudējumi.

Kā ziņots, izmeklēšanā noskaidrots, ka krāpnieki interneta portālos sameklējuši sludinājumus par graudu pārdošanu, dažādu uzņēmumu vārdā sazinājās ar zemnieku saimniecībām, piedāvājot iegādāties no tām graudus un citu lauksaimniecības produkciju par augstām cenām.

«Tad, kad krāpnieki bija preci saņēmuši, viņi solīja samaksu, maksimāli atliekot apmaksas dienu, lai cietušie pēc iespējas vēlāk varētu vērsties policijā, saprotot, ka ir apkrāpti,» skaidro Sietniece. Policijai ir aizdomas, ka krāpnieciskās darbības ir notikušas arī citās Latvijas pilsētās, jo krāpnieki savus sludinājumus ir izvietojuši arī citu novadu laikrakstos.

Lai iedzīvotāji neciestu no krāpniekiem, policija aicina būt uzmanīgiem un, pirms veikt līdzīga rakstura darījumus ar juridiskām personām, tās pārbaudīt uzņēmuma reģistrā. Gadījumā, ja rodas aizdomas par krāpnieciskām darbībām vai to mēģinājumu, nekavējoties jāinformē policija, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu