Latgalē vairāki autovadītāji mēģinājuši piekukuļot policijas darbiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

2017.gada 16.aprīlī Rēzeknes iecirkņa darbinieki Rēzeknes novada, Audriņu pagastā veica profilaktisku reidu, kura laikā tika apturēta automašīna FORD. Pārbaudot vadītāja dokumentus, 1972.gadā dzimušā vīrieša izelpā bija jūtama alkohola smaka. Veicot alkohola koncentrācijas mērījumu, likumsargi konstatēja, ka vīrietis atrodas 2,44 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, transportlīdzekļa vadītājs policijas darbiniekiem piedāvājis kukuli 200 EUR apmērā. Saistībā ar notikušo pret vīrieti ir sākts kriminālprocess, TVNET informēja Valsts policijas pārstāve Ksenija Belova.

Savukārt dažas stundas vēlāk vēl vienu iereibušu šoferi apturēja Krāslavas iecirkņa darbinieki. Krāslavas novada Skaistas pagastā kāds 1964.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu VW 2,04 promiļu stiprā alkohola reibumā, kā arī bez autovadītāja tiesībām.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, vīrietis likumsargiem piedāvājis kukuli 10 EUR apmērā. Arī šajā gadījumā pret vīrieti ir sākts kriminālprocess.

Atgādinām, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu