Bunkus slepkavība. Kas zināms līdz šim?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Lai arī sākotnēji informācija par notikušo bijusi visai skopa, policija par notikušo dažas stundas pēc tam sāka sniegt informāciju.

Dažas stundas pēc tam, kad jau medijos parādījās informācija par notikušo slepkavību, policija apstiprināja, ka ap pulksten 8.40 Rīgā, Aizsaules ielā 1, notikusi slepkavība. Izmantojot šaujamieroci, nogalināts kāds vīrietis, kurš pārvietojās ar baltu apvidus automašīnu.

Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu. Policija arī nekavējoties aicināja atsaukties cilvēkus, kuri varētu būt redzējuši notikušo.

Neilgi pēc tam tika izplatīta informācija, ka manītais furgons netālu no nozieguma vietas ir sadedzināts.

Tās pašas dienas pēcpusdienā Valsts policija rīkoja preses brīfingu, kurā iespēju robežās sniedza informāciju par notikušo.

Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins apstiprināja, ka nogalinātais ir maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Viņš akcentēja, ka pašreizējā

informācija liecina, ka noziegumu paveikuši vismaz divi cilvēki un slepkavībā izmantots automātiskais ierocis.

Policija tās pašas dienas pēcpusdienā arī norādīja, ka viena no galvenajām versijām ir, ka slepkavība saistīta ar upura profesionālo darbību un iepriekš rūpīgi izplānota. Grišins gan prognozēja, ka parādīsies arī jaunas versijas. «Patlaban ir daudz versiju un apakšversiju,» norādīja Grišins.

Viņš arī apstiprināja, ka nozieguma pastrādāšanā izmantota furgona tipa automašīna «Volkswagen» ar tentu, kas neilgi pēc slepkavības tika atrasta degam netālu - pie krematorijas un dzelzceļa sliedēm.

Dienu pēc notikušā, 31.maijā, policija lūdza vadītājus dalīties ar videoreģistratoru ierakstiem

Dienu vēlāk Valsts policija izplatīja aicinājumu autovadītājiem, kuri 30. maija rītā, laika posmā no pulksten 8.00 līdz 9.00, atradās rajonā Mežaparks – Sarkandaugava – Brāļu kapi, pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus un sazināties ar policiju.

«Iespējams, jūsu videoreģistrators var būt fiksējis kādu autotransportu, cilvēkus vai situācijas, kas var būt ļoti nozīmīgas izmeklēšanai,» pauda policijas pārstāvji.

Visiem informācijas sniedzējiem policija sola anonimitāti.

Noskaidro, kādu automašīnu uzbrucēji ir izmantojuši

31.maijā Valsts policija izplatīja arī informāciju, ka ir noskaidrots, ar kādu automašīnu noziedznieki ir pārvietojušies. Policija vēstīja, ka izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka bruņotajā uzbrukumā izmantota automašīna VW LT oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai bija uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents.

Automašīnai bija uzliktas viltotas valsts reģistrācijas numuru zīmes JD 5960. Pēc nozieguma automašīna tika atrasta sadedzināta.

Arī šajā gadījumā policija meklē aculieciniekus, garantējot anonimitāti.

Foto: Valsts policija

Pāris dienas vēlāk nodedzinātajā furgonā atrasts statīvs, kas izmantots nozieguma veikšanai

4.jūnijā Valsts policija, veicot izmeklēšanu Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā, turpat sadegušajā VW LT markas transportlīdzeklī izņēma pašrocīgi gatavotu statīvu.

Foto: Valsts policija

Policija lūgusi atsaukties tā izgatavotāju vai īpašnieku, kā arī visus, kuriem ir jebkāda informācija par šo statīvu.

Likumsargi atgādina – jebkāda informācija, kas būtu lietderīga izmeklēšanai, ziņojama pa tālruņu numuriem 110, 67014002 vai sūtot elektroniski uz e-pastu izmekletajiem@vp.gov.lv.

Atvadīšanās no Mārtiņa Bunkus notiks 6. jūnijā plkst. 12:00 Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Ģertrūdes ielā 8.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu