Baseinā Ogrē noslīkst karavīrs (55)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šotrešdien Ogrē, apmeklējot peldbaseinu, dīvainos apstākļos noslīka 24 gadus vecais Jānis Bernsons, kurš, dienot Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS), pats nodarbojās ar slīkstošo glābšanu. Tiesu medicīniskā ekspertīze noskaidrojusi, ka nāvi izraisījusi ilgstoša niršana.

Jaunietis esot bijis regulārs Ogres baseina apmeklētājs, liktenīgajā trešdienā baseinā jaunietis ieradās ap pulkstens 18.00 un bija apņēmības pilns peldēt ilgāku laiku. Malā stāvošais baseina uzraugs, vērojot apmeklētājus, pamanīja, ka jaunietis, kurš nodarbojās ar niršanu, pēkšņi nekustīgi uzpeld baseina seklajā galā. Puisis tika izvilkts ārā un līdz ātrās palīdzības ierašanās brīdim elpināts, Neatkarīgajai stāstīja Dziednīca direktors Jānis Meijers. "Izvelkot no ūdens un veicot mākslīgo elpināšanu, jaunietis neatvēma ūdeni. Tas liek domāt, ka viņš ir nevis noslīcis, bet miris kādu veselības problēmu dēļ," uzsvēra J. Meijers.

Puisis dienējis NBS Gaisa spēkos Lielvārdē. 24 gadus vecais kaprālis dienesta uzdevumos ir nodarbojies ar slīkstošo glābšanu, jaunietis esot izgājis arī ikgadējo veselības pārbaudi, un nekādas problēmas neesot konstatētas, Neatkarīgo informēja NBS preses virsnieks Uldis Davidovs. "Nelaimes gadījums ir noticis no dienesta brīvajā laikā, tāpēc ar bruņotajiem spēkiem šo gadījumu nevar saistīt," piebilda U. Davidovs. Policija pašlaik noskaidro notikušā nāves gadījuma apstākļus un gaida tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdzienu, informēja Ogres rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Dzintra Dzene.

Valsts Tiesu medicīnas ekspertīzes centra Ogres starprajonu tiesu medicīnas nodaļas eksperts Jānis Latišs Neatkarīgo informēja, ka jaunietis bijis ar labu veselību, tādējādi nāves iemesls nav nedz hroniska, nedz pēkšņa saslimstība. "Jaunieša nāves iemesls ir noslīkšana, un, pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, jaunietis ir pārvērtējis savus spēkus un nav laikus izniris, lai ieelpotu gaisu," sacīja J. Latišs.

Pēc policijas informācijas, jaunietis baseinā ieniris vairākas reizes, zem ūdens pavadot vairākas minūtes. "Kā informēja viņa darba kolēģi un brālis, viņš bija profesionāls glābējs un nodarbojies ar niršanu. Baseinā viņš sevi trenējis, ienirstot un peldot zem ūdens garas distances," skaidroja J. Latišs.

Eksperts norāda, ka, ilgstoši atrodoties zem ūdens, cilvēkam tiek traucēta normāla skābekļa cirkulācija uz smadzenēm. Cilvēkam, kurš zem ūdens pavada 3–4 minūtes, sāk zust skābekļa pieplūde smadzenēm. Jaunietis, kurš, pēc aculiecinieku teiktā, zem ūdens pavadījis 6–7 minūtes, acīmredzot bija izsmēlis organismā esošās skābekļa rezerves un nespējis loģiski izvērtēt briesmas.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu