Cietumsods par ālēšanos "Ryanair" lidmašīnā (115)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zviedrijas prokuratūra pārsūdzējusi Latvijas valstspiederīgajam piespriesto astoņu mēnešu cietumsodu par mēģinājumu lidojuma laikā ielauzties "Ryanair" pilotu kabīnē, vēsta "The Local".

Gēteborgas apgabala tiesa oktobrī 33 gadus vecajam krievvalodīgajam Latvijas valstspiederīgajam par gaisa satiksmes traucēšanu un vardarbīgu pretošanos piesprieda astoņu mēnešu cietumsodu, kā arī lika atlīdzināt aviokompānijai "Ryanair" ārkārtas nosēšanās izraisītos izdevumus 16 665 eiro (11 712 latu) apmērā.

Taču lietas prokurors Hanss Jērans Tomila pārsūdzējis spriedumu, pieprasot vīrietim piespriest ilgāku cietumsodu.

Incidents notika jūnijā "Ryanair" reisā no Londonas Stanstedas lidostas uz Rīgu. Kad lidmašīna tuvojās Zviedrijai, apsūdzētais stiprā alkohola reibumā mēģināja atlauzt lidmašīnas izejas lūku, bet pēc tam mēģināja ielauzties pilotu kabīnē.

Vīrieša trakošanu lidmašīnā apturēja divi Latvijas bokseri - Romāns Dāboliņš un Aleksejs Kosobokovs - , kas sagadīšanās dēļ arī atradās lidmašīnā.

Apsūdzētais, kurš dzīvo Īrijā un devās uz Rīgu apciemot meitu, tiesā sacīja, ka viņš ļoti baidās no lidošanas. Lai nomierinātos, viņš Stenstedas lidostā izdzēris dažus alus, bet lidmašīnā ķēries pie līdzpaņemtās degvīna pudeles ar viena litra tilpumu. Vīrietis sacīja, ka viņš miglaini atceras, ka kliedzis uz stjuarti par karstmaizīti, bet neko vairāk no notikušā neatceras.

Tomēr notikumiem bija pietiekoši daudz aculiecinieku, kas tiesā atstāstīja notikumu gaitu.

Aptuveni 20 minūtes pēc lidmašīnas pacelšanās apkalpe izdzirdēja skaļu klaigāšanu lidmašīnas astes daļā. Pēc tam, kad vīrietis vairākkārt draudēja pēc ielidošanas Rīgā nogalināt blakus sēdošo sievieti, stjuartes lika vīrietim pārsēsties lidmašīnas priekšgalā, taču tracis turpinājās. Vīrietis vairākkārt mēģināja tikt līdz lidmašīnas galvenajām durvīm, pagrūžot stjuarti un kliedzot, ka viņš vēlas tikt laukā no lidmašīnas.

Trakojošo vīrieti galu galā savaldīja Dāboliņš un Kosobokovs, kas iespieda vīrieti krēslā un turēja katrs pie savas rokas, līdz lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Gēteborgā, kur viņu apcietināja Zviedrijas policija.

Dāboliņš ir divkārtējais pasaules čempions kikboksā, bet Kosobokovs ir smagā svara bokseris.

Komentāri (115)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu