Rīgā eglītes šogad maksā krietni lētāk (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad Rīgas centrā svētku eglītes var iegādāties krietni lētāk nekā iepriekšējos gadus, taču pagaidām cilvēki vēl nesteidzas ar svētku rotas iegādi, portālam TVNET pastāstīja egļu tirgotāji.

Brīvības un Miera ielu krustojumā vidēja izmēra eglīti (aptuveni pusotru metru garu) var iegādāties jau par četriem, pieciem latiem. Savukārt mazākās svētku rotas (ap metru) var nopirkt jau sākot no 50 santīmiem.

Tirgotājs Dmitrijs portālam TVNET pastāstīja, ka šogad egļu cenas ir par aptuveni trešdaļu mazākas nekā pērn. „Ja pagājušajā gadā pusotru metru garu egli tirgojām par septiņiem, astoņiem latiem, tad šogad atdodam jau par četriem, pieciem,” tirgotājs atzina.

Savukārt Brīvības un Palīdzības ielu krustojumā eglīšu cenas ir augstākas – tās ir līdzīgas iepriekšējo gadu cenām. Piemēram, pusotru metru gara egle maksā desmit, piecpadsmit latus. Savukārt mazākās eglītes maksā vismaz trīs latus.

Tirgotājs Artūrs atzina, ka līdz šim cilvēki eglītes pērk maz, lielākais ļaužu pieplūdums gaidāms tieši pirms Ziemassvētkiem – 23.decembrī. Tad līdz Jaunajam gadam atkal ir „klusums”. Tuvojoties Vecgadam, eglītes atkal kļūst pieprasītas.

Artūrs pastāstīja, ka šogad cilvēki egles pērk „krietni švakāk” nekā iepriekšējos gados, kaut arī to tirdzniecības vietu ir krietni vairāk. „Tagad eglītes jau var nopirkt uz katra stūra, katrs zemnieks, kuram ir mežs, cenšas piepelnīties,” viņš sacīja un vienlaikus norādīja, ka daudz cilvēku egli cenšas iegādāties pie lielveikaliem, kur nopērk arī pārējo.

Pēc Artūra teiktā, cilvēki egles iegādājoties arī naktī. „Ir dažādi gadījumi, kad cilvēki braucot mājās no kāda naktskluba pie reizes nopērk arī eglīti,” viņš sacīja un atklāja, ka šajās pirmssvētku dienās ik nakti izdevies pārdot „pāris” eglīšu.

Portāls TVNET, aplūkojot vairākas egļu tirdzniecības vietas, novēroja, ka lētāku eglīšu tirgotāji piedāvā mazāku koku klāstu, to tirdzniecības vietas ir vājāk apgaismotas un eglītes ir ar mazāk skujām. Savukārt lielākās tirdzniecības vietas ir labāk apgaismotas, piedāvājums tajās ir plašāks un eglītes kuplākas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu