Dibinās biedrību 4ATA (198)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvākajās dienās dibinās sabiedrisku organizāciju - bezpeļņas biedrību 4ATA, portālam TVNET pavēstīja viens no biedrības dibinātājiem, žurnālists Imants Liepiņš.

Viņš paskaidroja, ka biedrības izveides iniciatori ir vieni no aktīvistu grupas, kas sevi dēvē par "Ceturtās Atmodas tautas armiju" (4ATA) un kura uzņēmusies atbildību par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vērienīgo datu kopēšanu, atbalstītājiem Latvijā.

Vienlaikus viņš apgalvoja: "Ja konkrēti jautājat, vai tas biju es, kas ieguva datus no VID, varu apliecināt, ka šādas darbības nav notikušas no maniem datoriem."

Viens no galvenajiem mērķiem biedrības izveidei ir radīt platformu, kur jebkurš Latvijas iedzīvotājs — publiski vai anonīmi — varēs iesūtīt sev zināmus faktus, datus, pierādījumus un dokumentus par valsts izšķērdību, prettiesiskām darbībām, noziedzību, nesaimnieciskumu un citām negatīvām iezīmēm, Liepiņš skaidroja.

Viņš aizrādīja: "Līdz šim publiskotie dati apliecina, ka — neraugoties uz Informācijas Atklātības Likumu un citiem normatīvajiem aktiem — patiesība no mums tiek slēpta ar visām pieejamajām metodēm."

Liepiņš atgādināja: "Ja mēs skatāmies pasaules kontekstā, tad 4ATA aktivitātes ir tikai loģiskas. Piemēram, Ķīnā, Irānā, Vidusāzijas republikās, daudzviet Latīņamerikā t.s.

kiberdisidentisms ir faktiski vienīgais veids, kā politiķiem nepatīkami fakti spēj nonākt dienas gaismā."

"No šā viedokļa jebkuras Neo un citu cilvēku aktivitātes, kas vērstas uz sabiedrības interesēm, taisnīgumu un atklātību, ir atbalstāmas, un tieši to mēs darām!" viņš uzsvēra.

Portāls TVNET jau vēstījis par dažādām "Ceturtās Atmodas tautas armijas" pārstāvju aktivitātēm, publiskojot dažādus skandalozus datus no noplūdušās VID informācijas. Klajā nākusi informācija par darbinieku ienākumiem Valsts policijā, "Rīgas siltumā", "Parex bankā" un "Rīgas satiksmē".

Komentāri (198)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu