Kampars: Man nav problēmu ar angļu valodu (200)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī iepriekš ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) kritizēts par vājām angļu valodas prasmēm, ko viņš demonstrējis arī starptautiskā arēnā, ministrs intervijā portālam TVNET apgalvoja, ka viņam nav problēmu ar angļu valodu. Kampars norādīja, ka neviens nav sūdzējies par viņa angļu valodas prasmēm. Piedāvātos angļu valodas kursus viņš nav izmantojis.

Jautāts, vai viņam ir izdevies uzlabot savas angļu valodas prasmes pēc neveiklā gadījuma Stokholmā, Kampars teica: “Ja mēs runājam par šīm spekulācijām, es nedomāju, ka man ar angļu valodu bijušas kādas ļoti nopietnas problēmas.

Runājot par nofilmēto materiālu, kurā ministrs demonstrēja vājas angļu valodas zināšanas, Kampars atzina, ka

“šis gadījums, manuprāt, bija paraugs, kādā veidā žurnālisti vēlās diskreditēt kādu cilvēku vai kādu procesu”.

“Manuprāt, metode, ka mēs šādā veidā rīkojamies, nav pārāk pareiza. Varu jums parādīt, piemēram, Zviedrijas tā laika preses izdevumus, kur vispār neviens par to nerunā. Tieši otrādi – man bija ļoti sakarīgas intervijas gan radio, gan avīzēs. Ļoti saprātīgi viedokļi. Latvija bija vienīgā, kura mēģināja šādā veidā pagriezt to problēmu,” ministrs apgalvoja.

Kursus neapmeklēja

Jautāts, vai viņš apmeklējis kursus, kurus viņam piedāvāja pēc šīs neveiksmīgās intervijas, Kampars atzina, ka “tā bija pilnīgi skaidri motivēta sabiedrisko attiecību rīcība no atsevišķu politisko konkurentu puses”.

“Mums pat juridiski nebija iespēja tādu dāvanu pieņemt,”

viņš teica.

“Man ikdienā ir ļoti daudz tikšanos un runu angļu valodā, un līdz šim man neviens nekad nav teicis, ka man būtu kaut kādas problēmas,”viņš rezumēja.

Viņš intervijā arī stāstīja par savu neseno braucienu uz Indiju un atzina, ka arī šajā ceļojumā runājis angliski.

Dāvina angļu valodas kursus

Portāls TVNET jau vēstīja, ka iepriekš Stokholmā Kampars visnotaļ neveikli atbildēja zviedru žurnālistiem par to, kādas būs Latvijas valdības sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem tuvāko divu mēnešu laikā. Pēc tam valodu pakalpojumu uzņēmums "Baltic Media Ltd." izplatīja informāciju, ka dāvinās Kamparam intensīvus individuālos angļu valodas kursus. Uzņēmums arī apņēmās viņam nodrošināt bezmaksas tulku pakalpojumus divās svarīgās starptautiskās tikšanās vēl pērn. 

"Mums kā Latvijas patriotiem ļoti bieži ir neērti redzēt, kā

mūsu amatpersonas publiski bojā valsts reputāciju, demonstrējot savas nepilnīgās svešvalodu zināšanas,

kā arī necienot savu dzimto valodu un neizmantojot profesionālu tulku pakalpojumus," iepriekš norādīja "Baltic Media Ltd." izpilddirektors Aigars Apsāns, kā pēdējo spilgtāko piemēru minot Kampara uzstāšanos Stokholmā.

Komentāri (200)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu