Kupls viesu skaits Mežaparkā svin ASV Neatkarības dienu (91)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aptuveni tūkstotis viesu sestdien Mežaparkā piedalās tradicionālajās ASV Neatkarības dienas svinībās, kas pulcējušas arī vairākas augstas Latvijas amatpersonas.

ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere svētku uzrunu teica latviski, paužot lepnumu, ka ASV nekad nav atzinusi Baltijas valstu okupāciju. Vēstniece uzsvēra ASV un Latvijas ciešās starpvalstu attiecības, kā arī piebilda, ka pašreizējā amatā ir pavadījusi nepilnu gadu, un, apceļojot novadus, Latvijas skaistums viņu pārsteidzis.

Svētku svinībās piedalās arī premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks"), ārlietu ministrs Aivis Ronis, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis un viņa vietniece Juta Strīķe.

Uz svinībām tiek aicināti ASV pilsoņi un viņu ģimenes, kā arī plašs viesu loks. ASV vēstniecībā svētkus uzskata par iespēju satikties draugiem un ģimenēm, atzīmēt Amerikas vēsturi un vērtības, tajā pat laikā godinot Latvijas un ASV attiecības.

Lai gan ASV Neatkarības diena ir 4.jūlijā, svinības Latvijā notiek dienu agrāk. Turklāt 4.jūlijs Latvijā ir ebreju tautas genocīda upuru piemiņas diena.

Arī pērn Neatkarības dienas pikniku vēstniecība rīkoja Mežaparka Lielajā estrādē, bet vēl iepriekš - Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Vērmanes dārzā.

Šogad ASV svin 234.neatkarības gadadienu.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu