Aizliedz visus 16.martā Rīgā pieteiktos pasākumus (498)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas dome, lai izvairītos no "provokācijām un sabiedriskās drošības apdraudējuma", nolēmusi liegt Satversmē definētās iedzīvotāju tiesības - tiesības uz brīvu pulcēšanos, tā ar Rigas mēra ziņu lēmis Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve.

Tiesībsargi esot brīdinājusi par drošības apdraudējumiem

Saskaņā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām Kalve, izskatot pieteiktos pasākumus, uzklausīja pieteicējus, konsultējās ar tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem un lēmumu pieņēma, vadoties no Valsts policijas un Drošības policijas sniegtajiem atzinumiem, kuros norādīts uz iespējamiem būtiskiem sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumiem plānoto pasākumu laikā.

Aizliegumu rīkot gājienus, sapulces un piketus pie Brīvības pieminekļa un tā tuvumā saņems biedrība "Daugavas vanagi Latvijā", biedrības "Daugavas vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa, biedrība "Pilsoņu un nepilsoņu savienība", biedrība "Latvijas Antifašistiskā komiteja", biedrība "Simtgadnieku kustība" un privātpersona Pjotrs Gruca.

Ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu ir noteikts, ka likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" pašvaldībai uzliktos pienākumus un piešķirtās tiesības, tostarp lēmuma pieņemšanas tiesības, realizē Rīgas pilsētas izpilddirektors.

16. marta gājieni pieteikti jau vairākus gadus uz priekšu

Organizācija "Daugavas vanagi" jau 2009.gadā bija iesniegusi pieteikumus 16.marta gājienam vairākus gadus uz priekšu un šogad apstiprināja apņemšanos ar vēl vienu iesniegumu. Tika plānots, ka šogad gājienā piedalīsies ap simts cilvēku. Kā atsevišķs pasākums tika saņemts 100 cilvēku gājiena pieteikums arī no "Daugavas vanagu" Limbažu nodaļas. Abas organizācijas laikā no plkst.11 līdz 13 plānoja doties gājienā no Doma laukuma līdz Brīvības piemineklim.

Pieteikumu gājienam 16.martā tika iesnieguši arī leģionāru atceres dienas pretinieki jeb Latvijas Antifašistiskā komiteja, kas laikā no plkst.10 līdz 13 plānoja "Sapulci pret fašisma glorifikāciju Latvijā", kurā varētu piedalīties 50 cilvēki. Ar tādu pašu nosaukumu sapulci 50 cilvēkiem laikā no plkst.10 līdz 13 tika pieteikusi arī organizācija "Pilsoņu un nepilsoņu savienība".

Savukārt privātpersona Pjotrs Gruca laikā no plkst.11 līdz 13 pilsētas kanāla malā plānoja izteikt "protestu pret Hitlera karaspēka - Latvijas leģiona "Vaffen SS" - dalībnieku slavēšanu". Pieteikumā bija norādīts, ka pasākumā piedalīsies aptuveni 100 cilvēku.

Vienlaikus pie "Laimas" pulksteņa šogad ar leģionāru atceres dienu nesaistītu pasākumu bija iecerējusi "Simtgadnieku kustība", kas plānoja stāstīt par iespējām nodzīvot līdz simt gadu vecumam.

Komentāri (498)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu