Ušakovam varētu būt smagi aknu bojājumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Smagi slimo Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC) drīzumā pārvedīs uz Vācijas klīniku, jo Latvijā viņam nepieciešamās manipulācijas neveic. Iespējams, viņam ir ievērojami aknu bojājumi un ir vajadzīga aknu transplantācija, TVNET uzzināja no neoficiāliem avotiem. Ušakova transportēšana varētu izmaksāt aptuveni 20 tūkstošus eiro.

TVNET rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka patlaban notiek aktīvas sarunas starp Latvijas un ārvalstu mediķiem par pacienta veselības stāvokli, ārstēšanu un nogādāšanu uz Vāciju.

Visticamāk, ārvalstu mediķu brigāde pēc nolaišanās Rīgas lidostā tiks aizvesta uz slimnīcu, kur viņi saņems slimnieku un kopā ar to dosies uz Vāciju.

Speciālā medicīniskā lidmašīna

Ušakova nogādāšana Vācijā, visticamāk, notiks ar speciālo gaisa medicīniskās evakuācijas lidmašīnu, kurā strādā augsti kvalificēts medicīniskais personāls. Šo lidmašīnu ātrums ir līdzīgs tam, ar kādu lido parastās lidmašīnas.

Transportēšanas laiks esot atkarīgs no dažādiem apstākļiem, to var ietekmēt arī Īslandes vulkāna pelni.

Transportēšana var izmaksāt ap 20 tūkstošiem eiro

Stunda medicīniskās gaisa evakuācijas Eiropā maksā vidēji 6-10 tūkstoši eiro. Tādējādi Ušakova transportēšana varētu izmaksāt ap 20 tūkstošiem eiro. Jādomā, šīs izmaksas varētu segt no partijas vai ziedotāju līdzekļiem, nevis Rīgas domes vai Veselības ministrijas naudas.

Arī turpmākā Rīgas mēra ārstēšana varētu būt saistīta ar lielām naudas summām - vairākiem desmitiem tūkstošiem eiro.

Ušakova aknu bojājumi varētu būt saistīti ar skrējiena laikā piedzīvoto lielo šķidruma zudumu un lietotajiem enerģijas dzērieniem, kā arī karstumu.

Pēc skrējiena nonāk slimnīcā

Ušakovs slimnīcā nonāca svētdien pēc tam, kad piedalījās "Nordea" Rīgas maratonā. Mērs gatavojās noskriet 21 kilometra distanci, taču dažus desmitus metru pirms finiša Ušakovam kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu