Arvien vairāk iedzīvotāji nespēj apmierināt pamatvajadzības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī pieauga trūcīgo personu skaits, kā arī garantētā minimālā ienākuma (GMI) un dzīvokļa pabalsta saņēmēju skaits, kas nozīmē, ka arvien vairāk iedzīvotāju nespēj nodrošināt savu pamatvajadzību apmierināšanu, teikts Labklājības ministrijas (LM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par Sociālās drošības tīkla stratēģijas ieviešanas gaitu gada pirmajā ceturksnī.

Īstenojot labklājības jomas pasākumus un nodrošinot iedzīvotāju pamatvajadzību apmierināšanu, gada pirmajā ceturksnī tika sniegts atbalsts arvien lielākam iedzīvotāju skaitam, norāda LM. Gada pirmajos trīs mēnešos vērojams gan trūcīgo personu skaita pieaugums, gan GMI un dzīvokļa pabalsta saņēmēju skaita pieaugums.

Trūcīgo personu krietni vairāk

Salīdzinājumā ar pagājušā gada nogali, šogad martā trūcīgo personu skaits pieaudzis par 17 900, GMI pabalsta saņēmēju skaits pieaudzis par 10 500, sasniedzot 79 500 martā, savukārt dzīvokļa pabalstu saņēmušo personu skaits pieaudzis no 45 600 janvārī līdz 80 700 martā, teikts LM ziņojumā.

GMI pabalstiem pirmajā ceturksnī iztērēti 32% no šim gadam paredzētajiem līdzekļiem un dzīvokļa pabalstam - 36%.

Daudzu trūcīgo atspaids - simtlatnieku programma

Vēl labklājības jomā Sociālās drošības tīkla stratēģijas ietvaros tiek īstenota tā dēvētā simtlatnieku programma, kurā šogad pirmajā ceturksnī no jauna izveidotas 7192 darba praktizēšanas vietas. Šogad līdz 31.martam pasākumā bija iesaistīti 15 290 bezdarbnieki, kas ir par 1808 personām vairāk nekā pērn decembrī. Simtlatnieku programmā šogad veiktas izmaksas 2,97 miljonu latu apmērā, kas ir 21% no šim gadam plānotā finansējuma.

Kopumā labklājības jomā finansējums apgūts 27% apmērā no šim gadam paredzētajiem līdzekļiem.

Kā ziņots, šogad Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumiem paredzēti valsts budžeta un Eiropas Savienības fondu līdzekļi 79,34 miljonu latu apmērā, kas ir mazāk nekā pērn, kad stratēģijas pasākumu īstenošanai tika izlietoti 89,7 miljoni latu.

Labklājības jomas pasākumiem šogad ir paredzēti 26,22 miljoni latu, veselības jomai - 30,31 miljons latu, izglītības jomai - 14,23 miljoni latu un pārvadājumu (transporta) jomai - 8,61 miljons latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu