Taksometru šoferi Latvijā krāpj ārvalstu ceļotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Vairākums jeb 66% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka taksometru šoferi Latvijā krāpj ārvalstu tūristus, bet tikai 9% atzina, ka ir paši apkrāpti ārzemju ceļojumu laikā, secināts Baltijā vadošā pasažieru pārvadājumu uzņēmumu Lux Express veiktajā pētījumā par ceļošanas paradumiem.

Gandrīz trešdaļa jeb 28% respondentu norādīja, ka nepieciešams ieviest stingrāku regulējumu taksometru kompānijām, vēl 24% uzskata, ka būtu jāveic vairāk kontrolējošu pārbaužu. Gandrīz 15% rosina valstī definēt uzticamos taksometru pakalpojumu sniedzējus, tādējādi mazinot krāpšanas riskus. Tikai 2% aptaujāto norādīja, ka ārvalstu ceļotāji Latvijā netiek krāpti, katrs trešais jeb 31% atzina, ka grūti novērtēt esošo situāciju.

"Lai palielinātu tūrisma plūsmu Baltijas valstīs, ceļotājiem ir jābūt drošiem par tūrisma industrijas sniegto pakalpojumu kvalitāti un atbilstību samaksai. Tikai visām iesaistītajām pusēm strādājot kopā, ir iespēja radīt tūristiem draudzīgu vidi Latvijā. Krāpšana un apkalpošanas ētika ir būtisks jautājums, kas būtu jārisina, domājot par kopējā tūrisma tirgus attīstību," skaidro Lux Express pārstāve Regīna Reķe.

45% tūristu no Latvijas savos ārvalstu braucienos neizmanto taksometru pakalpojumus. Katrs trešais jeb 30% atzina, ka ārvalstu taksometru vadītāji ir bijuši godīgi, sniedzot savus pakalpojumus. Tikai 9% Latvijas ceļotāju pauda pārliecību, ka taksometru šoferi ir viņus apkrāpuši, norādot, ka taksometra vadītājs ir izvēlējies garāku maršrutu vai paprasījis vairāk naudas, nekā būtu bijis nepieciešams. Savukārt 15% norādīja, ka grūti novērtēt situāciju.

Pētījums par ceļošanas paradumiem veikts, aptaujājot 524 respondentus vecumā no 25 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu