KP vērtēs LVĢMC rīcības atbilstību Konkurences likumam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Konkurences padome (KP) vērtēs Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) rīcības atbilstību Konkurences likumā noteiktajiem aizliegumiem, pavēstīja KP ārējo sakaru sektora vadītājs Māris Stenders.

"Patlaban KP iegūst informāciju un skaidrojumus par LVĢMC rīcību. Pēc informācijas izvērtēšanas KP varēs sniegt viedokli par LVĢMC rīcības atbilstību Konkurences likumā noteiktajiem aizliegumiem," sacīja Stenders.

Jau vēstījām, ka LVĢMC no 13.oktobra uzlicis maksu iepriekš par brīvu pieejamajai meteoroloģiskā radara informācijai, kurā attēlo nokrišņu intensitāti Latvijā, datiem atjaunojoties ik desmit minūtes. Centra valdes priekšsēdētājs Andris Leitass paskaidroja, ka no valsts budžeta nauda radara uzturēšanai vairs netiek piešķirta un tā uzturēšanai visas rezerves ir izsmeltas. "Beigušies visi finansiālie un tehniskie resursi, lai varētu turpināt darbināt radaru. Nākamajam gadam vajadzīgi 30 tūkstoši latu," viņš norādīja.

Ziņots arī, ka LVĢMC lūdzis Lietuvas Hidrometeoroloģijas pārvaldei (LHMP), lai tā liedz pieeju meteoroloģiskā radara un prognožu modeļu informācijai no Latvijas. LVĢMC lietuviešus informējis, ka Latvijas iedzīvotājiem piedāvā līdzīga satura informāciju un Lietuvas meteodienesta piedāvātie pakalpojumi Latvijā nav vajadzīgi, aģentūrai BNS pastāstīja LHMP pārstāve, kura savu vārdu nevēlējās nosaukt, jo vienošanās starp abiem meteodienestiem esot iekšēja darīšana.

Leitass savukārt minēja, ka viņš personīgi šādu lūgumu nav izteicis, bet arī nenoliedza, ka kāda LVĢMC struktūrvienība varētu būt to darījusi. Leitass uzsvēra, ka tā ir abu meteodienestu iekšēja lieta starptautiskas sadarbības ietvaros.

17.oktobra pēcpusdienā piekļuve no Latvijas IP adresēm slēgta arī Igaunijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūta (IMHI) meteoroloģiskajam radaram. Mājaslapā norādīts, ka piekļuve slēgta saskaņā ar IMHI un LVĢMC vienošanos.

KP ir Ekonomikas ministrijas padotībā esoša institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt iespēju katram tirgus dalībniekam veikt ekonomisko darbību brīvas un godīgas konkurences apstākļos, kā arī veicināt konkurences attīstību visos tautsaimniecības sektoros sabiedrības interesēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu