Rosina ar likumu aizliegt cilvēkiem atrasties uz ledus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC) šodien Rīgas pašvaldības policijas (RPP) ūdenslīdēju-glābēju treniņu laikā aktualizējis jautājumu par iespējamām izmaiņām likumdošanā, aizliedzot cilvēkiem uzturēties uz ledus.

Patlaban normatīvie akti vien liedz ar autotransportu braukt pa ledu, taču par cilvēkiem nekas nav teikts. Turlais uzskata, ka ik gadu tiek tērēti daudz resursu, lai glābtu no noslīkšanas neapdomīgus cilvēkus. Šajā jautājumā daudz tālāk esot tikusi Igaunija, tādēļ nolemts konsultēties ar kaimiņvalsts atbildīgajiem dienestiem, kā šo jautājumu pareizāk noregulēt, pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Ķīšezerā, pie glābšanas stacijas Pāvu ielā 16, šodien notika RPP ūdenslīdēju-glābēju treniņi ziemas apstākļos, kas noritējuši veiksmīgi - inscenētā cilvēka ielūšana ledū un viņa glābšana izdevusies.

Treniņu laikā tiks inscenēts nelaimes gadījums, cilvēkam ielūstot ledū, un skaidrota glābēja rīcība palīdzības sniegšanā cietušajam.

RPP glābēji ziemas periodā ikdienā regulāri apseko ūdenstilpes, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un makšķerēšanas noteikumu uzraudzību, kā arī uzraudzītu cilvēku drošību uz ledus saistībā ar ielūšanas un arī nosalšanas gadījumiem īpaši aukstajā laikā.

Pašvaldības policija īpaši uzrunā bērnu vecākus un aicina vecākus pievērst uzmanību bērnu brīvā laika pavadīšanas veidiem, uzraudzīt savu bērnu izklaides un atturēt no izpriecām uz ledus, jo neatkarīgi no laika apstākļiem ledus ir drošs vienīgi tad, ja uz tā nekāpj, uzsver speciālisti.

RPP glābēji ar izglītojošām lekcijām apmeklē skolēnus Rīgas mācību iestādēs un drošības lekciju laikā bērniem un jauniešiem skaidro drošības noteikumus un rīcību, atrodoties ūdenstilpju tuvumā vai pamanot nelaimes gadījumu uz ledus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu